Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny

Rekordoppslutning fra Hongkong på Use Your Talents-workshop for Asia

30. oktober til 2. november 2023 ble den årlige Use Your Talents Asia-workshopen arrangert. Etter flere år med pandemi var dette den første utgaven hvor ikke korona lenger satte en stopper for deltagelse.
Del Facebook Twitter E-post


Delegasjonen fra Hongkong før avreise Bangkok

Workshopen ble arrangert i Bangkok, Thailand, og de 60 deltagerne kom fra hele Asia. Både Hongkong og Fastlands-Kina var representert. Fra Hongkong var det delegater fra både administrasjonen i den evangelisk-lutherske kirken i Hongkong (ELCHK) og medarbeidere fra flere menigheter. NMS samarbeider med NLM i Hongkong rundt arbeidet med Use Your Talents, og fra NLM sin samarbeidskirke Hongkong og Macao lutherske kirke var også representert. Det teologiske seminaret i Hongkong (LTS) var også til stede, hvor president ved seminaret Kenneth Tsang underviste i «Integral Mission» som en introduksjon til Use Your Talents.


Kenneth Tsang deler om «Integral Mission»

Workshoper i regi av Use Your Talents består av både praktiske og mer teoretiske deler. Ulikt workshopene som arrangeres av Use Your Talents i Afrika hvor man starter med den praktiske delen, starter det i Asia med en innføring i Use Your Talents og en mer teoretisk innføring før man utover i workshopen har en mer praktisk tilnærming med feltbesøk hvor deltagerne får se praktiske eksempler på Use Your Talents.

Et kjennetegn blant de regionale workshopene i Use Your Talents er at representantene fra de ulike områdene får litt tid til å kunne dele eksempler på hvordan de i sine menigheter eller sammenhenger er engasjert i ulike former for arbeid med kjennetegn på Use Your Talents. Dette er programposter som mange setter stor pris på, siden det er en viktig påminnelse om å feire og markere gledene vi ser i arbeidet vi er en del av.

For flere av deltagerne fra Hongkong var denne workshopen den første skikkelige introduksjonen til Use Your Talents, og det var gledelig å se hvordan flere meldte seg frivillig for å dele refleksjoner rundt hvordan måten de jobbet og reflekterte rundt arbeidet de var engasjert i både kunne relaterte og utfordres til å tenke nytt med inspirasjon av å bruke talentene som finnes. Noe flere trakk frem var hvordan menigheter i Hongkong kunne møte de som kommer flyttende fra Fastlands-Kina til byen. Med lite språkkompetanse på kantonesisk, og store kulturelle forskjeller har flere menigheter opplevd et kall for å være en støttespiller for disse.


Ray og Willis fra HKMLC (Hongkong og Macao lutherske kirke) og ELCHK (Den evangeliske lutherske kirken i Hongkong) deler eksempler på Use Your Talents

Det er tid for både alvor og humor når man samles til workshop og felleskap. Derfor er et fast innslag en underholdningskveld, hvor alle land som er representert vil komme med et innslag. Gruppen fra Hongkong kom med et gameshow basert på et TV-show fra byen. Dette skapte mye glede både blant publikum og de som hadde regi!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp