Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Mine inntrykk fra turen til Thailand

Denne teksten er skrevet av en av våre fantastiske deltakere til Mission24 for 2023/2024. I august 2023 reiste gruppa til Thailand for å besøke prosjekter og å lære om misjon.
Del Facebook Twitter E-post

Turen til Thailand skulle vise seg å vekke mange følelser, en dypere forståelse av utfordringer og muligheter i landet og i misjonsarbeidet, og hvordan Jesus er som et lys midt i det hele. I tillegg til at det også ble noen fantastiske kulturelle opplevelser.

Varmt og klamt, sterk mat, nydelig natur og et folk som sier ja uansett hva du spør om

Dette oppsummerer Thailand ganske bra. Det første som slo oss da vi kom ut av Bangkok International Airport var en trykkende varme og høy luftfuktighet. Det ble mye svetting og klær som ikke tørket den uka. Maten var heller ikke akkurat noe mildere, og mine norske smakssanser fikk definitivt utfordret seg, men god mat var det. Vi fikk bli kjent med kulturen og oppleve at det viktigste var å smile og si ja, istedenfor å si at du ikke vet. Og naturen med tropisk skog og rismarker oppover fjellsidene i nord imponerte virkelig et norsk friluftsliv-hjerte.

Søsken i Kristus på tvers av kulturer

På turen fikk vi møte flere med samme tro som oss. Vi fikk be, lese i Bibelen og lovsynge i lag. Selv om språk, tradisjoner og vaner gjør oss ulike, er vi søsken i Kristus, og del av en verdensvid kirke. Vi hadde også et veldig godt fellesskap i Mission24-gruppa der vi delte vitnesbyrd med hverandre og støttet hverandre i gleder og utfordringer.

Menneskets verdi

Det ble vekket mange følelser hos flere av oss på turen. Både glede og sinne, og en del tårer ble felt. Å høre om og se menneskehandelen og sex-industrien som skjer i Thailand og resten av verden gjorde sterkt inntrykk. Ja, det var til dels ubehagelig, men så viktig å ikke ignorere. Vi har alle hørt om det før, men det er noe annet når man møter enkeltmennesker og får høre deres historie, og hvordan de har blitt behandlet som at de er uten verdi. Men midt i det mørke fikk vi også besøke flere organisasjoner og prosjekter som gir lys og håp, og som formidler den ukrenkelige verdien vi alle har fordi vi er skapt av Gud.

Inspirerende tro

Noe av det som virkelig inspirerte meg var den barnlige tilliten til Jesus som flere av de vi møtte viste. Jesus sier at vi skal komme til han som små barn, og det er noe nydelig ved den tilliten et barn har til sine foreldre. På tross av at flere av de vi møtte levde i situasjoner som var svært utfordrende, var håpet og tilliten til Jesus stor.

Håp og lys i Jesus

Det som kom aller tydeligst fram for meg er at midt i alt det mørke vi fikk se med blant annet human trafficking, fattigdom og kriminalitet, finnes det lys, og det lyset heter Jesus Kristus.

Så ja, Gud gjorde noe med hjertet mitt gjennom denne turen. Han lot meg se Sitt hjerte for hvert eneste menneske.

«Igjen talte Jesus til dem og sa: Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» Johannes 8:12

Ønsker du å vite mer om Mission24 og hvordan du kan søke?

Trykk her så finner du mer informasjon.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp