Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Mission24 er i gang!

Det nye utvekslingprogrammet for unge voksne, Mission24 er offisielt i gang, og det ble startet med en tur til Thailand.
Del Facebook Twitter E-post

Mission24 er et ettårig program for unge voksne mellom 18-30 år, som i år har deltakere fra Norge, Estland og Hong Kong. Dette året skal de ha digital undervisning i ulike temaer som kirkeplanting, Use Your Talents (bruk dine talenter), og evangelisering i ulike kontekster.  Programmet ble startet ved en tur til Thailand for å få bedre kjennskap til hvordan kirke og misjon kan se ut i ulike kontekster, både i regi av kirken i Thailand (ELCT), NMS og Hongkong (ELCHK). Programmet avsluttet med en tur til Norge neste sommer.

I august var gruppa på tur til Thailand. Turen gikk til både hovedstaden Bangkok og Nan i Nord-Thailand. I Bangkok var gruppa blant annet på besøk hos NightLight. NightLight er en organisasjon som i Bangkok jobber med å hjelpe kvinner utsatt for menneskehandel og prostitusjon. Her er hovedfokuset å få kvinnene ut at prostitusjon, og inn i en fast jobb og et bedre liv. Vi fikk komme innomr en kafe hvor flere av kvinnene i NightLight sitt program jobber. Vi fikk gode samtaler og informasjon om hva NightLight jobber med, og hvorfor dette er så viktig å jobbe med i Thailand.

I løpet av turen fikk vi også komme på besøk til både Nådehjemmet og Lovsangshjemmet – en barnehage som NMS driver under en motorveg i Bangkok. I barnehagen fikk vi leke med barna både i sandkassen og med fingermaling. Hos Nådehjemmet fikk vi hjelpe dem med å lage 100 såpestykker som skal bli delt ut til deltakerne ved en Use Your Talents-konferanse som skal være i Bangkok i november. Produkter laget av Nådehjemmet har blitt så populære at for å hjelpe til med produksjonen bidro Mission24-gjengen noen timer for å avlaste litt. Vi lagde hele 100 stk!

 

 

Napong

 

Vi hadde også noen innholdsrike dager i Napong – en landsby i Nan i nord-Thailand. Napong er sterkt preget av klimaendringer. Under besøket vårt hadde det regnet i nesten to uker sammenhengende, noe som gjorde at flere jordras satte sentrale veier og gjennomfartsårer ute av drift. I Napong fikk vi besøkt to menigheter hvor vi fikk bli med på “Lørdagsklubb” med barna. Her hadde vi ulike leker og fingermaling. En av Mission24 sine deltakere kunne også lage ballongdyr. Dette var til stor glede for både barn og voksne som fikk prøve å lage selv.

Ett av målene med denne turen var at gruppa skulle få bli mer og bedre kjent med hverandre. Resten av året er møtepunktene digitale og da er det godt å få møtes og bli kjent fysisk også. Fremover skal Mission24-gruppa møtes en lørdag i måneden digitalt for ulik undervisning og gruppearbeid. Her skal blant annet flere ansatte i NMS dele om sine erfaringer og arbeidsoppgaver med tematikker som for eksempel kirkeplanting og diakoni. Alle deltakerne har også fått utdelt hver sin mentor som skal følge dem gjennom året. Her har vi fått med oss en god gjeng tidligere eller nåværende misjonærer.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp