Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Livet i Hong Kong

I dette innlegget deler Connect-student Iris Schjølberg fra praksishverdagen sin i Hongkong. Iris er utvekslingsstudent gjennom Connect på Hald internasjonale skole i Mandal.
Del Facebook Twitter E-post

Hei! Mitt navn er Iris og jeg er en av Connect-jentene som bor i Hong Kong dette året. Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om hva det faktisk er vi driver med her borte. Det hele begynte med at jeg søkt meg inn på Hald Internasjonale skole.

Etter seks uker på Hald med teori og forberedelser på utenlandsoppholdet, satte jeg meg på flyet med reisepartneren min. Og tidlig i oktober ankom vi Hong Kong.

Her i Hong Kong har vi praksisen vår i ELCHK (The Evangelical Lutheran church of Hong Kong), som samarbeider med NMS. ELCHK har plassert oss i en menighet som heter Hung En Lutheran Church, det er her 99% av alt praksisarbeidet vårt skjer.

Her får vi være med på ulike barnegrupper, blant annet en leksehjelp for innvandrerbarn. Leksehjelpen er det eneste opplegget kirka har som er på engelsk, så det er nok i denne gruppen vi faktisk er til mest hjelp, utenom når de setter oss til å hjelpe barna med kinesisk leksene.

Som to unge jenter er vi jo også logisk nok med på foreldregruppene kirka har. Her lærer som regel en av foreldrene bort en hobby eller en matrett eller så drar vi på hjemmebesøk. I den ene foreldregruppa har jeg fått lov til å lære vekk en av mine hobbyer, hekling.

Vi er også med på et par ungdomsgrupper. Her er vi med på litt leker, spill eller bibelstudie. Disse oppleggene er i hovedsak på kantonesisk, men heldigvis kan de eldste ungdommene nokså godt engelsk noe som gjør det lettere for oss å sosialisere.

Det siste vi er med på er gudstjenester. Her er kirka så snille at de fikser en oversetter til oss, slik at vi får med oss nesten alt. Disse gudstjeneste er veldig høykirkelige og tradisjonelle. Jeg synes de minner mye om en gudstjeneste i den norske kirke.

Siden vi er elever på Hald og teknisk sett går på skole er vi nødt til å ha litt språkkurs her nede. Vi er så heldig at vi har privatlærer 2 timer i uka, der vi prøver vårt beste for å lære oss kantonesisk. Et språk som etter min mening er utrolig vanskelig!

Vi har jo også en del fritid som ofte blir brukt til å oppdage Hong Kong. Hong Kong har mange fine parker og hager som jeg har besøkt. Jeg har også tatt en titt på gamle tempel eller klostre.

Noe som overrasket meg når jeg kom hit er hvor mye natur og hvor mange fjell det er her, så det har blitt noen fjellturer ila oppholdet. Noe av fritiden blir også brukt til litt shopping. Her kan jeg veldig mellom moderne og store kjøpesentre eller små gatemarked.

Etter litt over 4 måneder her nede er det fortsatt nye ting å oppleve, så hvis du en gang har muligheten til å besøke Hong Kong er dette noe jeg absolutt vil anbefale!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp