Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Kantonesisk gjestfrihet

I dette innlegget kommer Connect-student Helle Lien med noen refleksjoner rundt gjestfriheten hun har opplevd i Hongkong. Helle er utvekslingsstudent gjennom Connect på Hald internasjonale skole i Mandal.
Del Facebook Twitter E-post

Synes du vi nordmenn er gjestfrie? Jeg skal være 100% ærlig nå, men det skal nevnes at dette kun er min egen oppfatning. Menneskene i Hong Kong er så sykt mye mer gjestfrie enn det vi er i Norge. Jeg vet hva mange tenker her; sjokk, vi som er så hyggelige i Norge. Vi elsker jo å invitere fremmede/nesten fremmede mennesker inn i våre veldig private hjem.

Jeg har bodd i Hong Kong i fire måneder nå, og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har opplevd så mange mennesker som ønsker å ta meg imot. En av familiene som virkelig har tatt til seg meg og min teammate Iris, er familien Chan. Ms Chan jobber i kirka vi går i, og hun har virkelig gjort alt i sin makt for å la oss være en del av familien sin. Jeg føler meg alltid så ønsket og inkludert når jeg er med dem, og barna hennes har til og med begynt å kalle Iris og meg for storesøster. Jeg skal ikke dra alle under en kam her, men jeg kan virkelig ikke forestille meg at dette hadde skjedd i Norge.

 

Familien Chan inviterte oss og faren min i kirka første nyttårsdag (kinesisk nyttår)

Familien Chan har ikke bare åpnet hjemmet sitt med å ta oss med på fjellturer, øyturer, familiemiddager og restaurantbesøk. De har omfavnet oss som familie, og jeg kan virkelig føle at de bryr seg. Hver gang vi møtes, spør ms Chan oss hvordan vi har det, om vi spiser godt og tar vare på oss selv. Hun får oss til å føle oss sett og hjemme i en ellers veldig stor og ny verden her i Hong Kong.

Familien Chan tok meg med på en fjelltur til Lion Rock. Etterpå spiste vi lunsj ute som er veldig vanlig i Hong Kong.

Dette er bare en av mange utrolige familier vi har fått æren av å møte i Hong Kong. Jeg er utrolig takknemlig og stolt av å kunne si at denne familien har lært meg hva det vil si å vise kjærlighet for noen du egentlig ikke kjenner. Jeg vil ta med meg dette til Norge, huske på alt de ga meg, og gi det videre til noen som trenger det i Norge. Det er så utrolig godt å bli sett når du er ny et sted, så la oss alle være de som ser!

Ms Chan viste oss det berømte flower market i Mong Kok, Hong Kong.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp