Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Zhangs Xuejun – hennes vei til tro og tjeneste

Del Facebook Twitter E-post

Zhang ble født i en landsby i Hubei i 1990. Hun har 4 yngre søsken. Foreldrene hennes hadde sterk folketro, og hennes to tanter var kristne.

Da hun var barn, tok tantene henne med til kirken. Allerede da hun var fire, lærte hun av en salme at alle døde. Folk trengte Jesus for å komme til himmelen. Hun likte å gå til kirken og hjalp ofte tantene sine med å kopiere salmer. Samtidig tok bestemoren henne ofte med til det buddhistiske tempelet tidlig om morgen før soloppgang. Hun hjalp bestemoren sin med å folde papir penger for å brenne til avguder i templet.

I de første årene av ungdomsskolen sluttet hun å gå til kirker eller templer. I stedet leste hun mye kjent klassisk kinesisk litteratur, noe som førte til at hun stilte flere og flere spørsmål om meningen med livet. Hun fant ikke noe håp i det tradisjonelle kvinnesynet, som mente at kvinnen ikke trengte utdanning og at kvinner var mindre viktige enn menn. Hva er meningen med livet?

Zhang sa at hun fant svaret i 2006 da hun var 16. Det var dette som skjedde.

I 2006 kunne hun i omtrent en halv måned verken spise, drikke, snakke eller sove. Faren hennes prøvde sitt beste for å hjelpe, men problemet gjensto. Tantene hennes ba kirken om å faste og be for henne. Menighetens eldste fortalte faren hennes at hvis hun ble helbredet, skal han la henne tjene Herren. Faren hennes var enig!

En dag gikk faren med på å ta henne med til kirken for å søke hjelp. Det var en 85 år gammel kvinne som hadde nåde gave til å drive ut onde ånder! Hun drev ut den onde ånden i seg i Jesu navn. Zhang besvimte. Da hun våknet ble hun normal og frisk igjen. Hun kunne spise, drikke, sove og snakke igjen! Etter det bodde en 81 år gammel dame hjemme hos henne i en halv måned for å hjelpe henne å bli bedre kjent med Jesus!

I 2007 deltok hun jevnlig på kirkemøter. Snart ville faren at hun skulle jobbe for å forsørge familien, siden hun var det eldste barnet. Hun gikk på jobb på en fabrikk drevet av en kristen i Qingdao. Det var mange unge mennesker som jobbet på fabrikken. Zhang så på dem som om de var som sauer uten hyrde.

I februar 2008 ble hun kalt av Gud til å vie livet sitt til ham og hun betraktet dette som meningen med livet hennes! Da anbefalte kirken henne å få opplæring fra Guangxi bibelskole. Opplæringen hjalp henne til å innse at hun bare var en kirkegjenger, men ikke gjenfødt kristen. Hennes forandring var kun ekstern. Hun ble opplyst av Den Hellige Ånd om at hun var en synder. Hun gråt for Gud, bekjente sin synd og omvendte seg! Igjen følte hun at hun hadde funnet meningen med livet ved å vie livet sitt til Herren.

Etter at opplæringen var over, tjente hun som frivillig predikant i en kirke. I 2009 giftet hun seg med en kristen mann. I 2012 ble hun sendt for å plante en kirke i en by i Guangxi. Tjenesten hennes hjalp henne til å se at hun trengte mer opplæring. Nå har hun igjen sjansen til å studere ved Guangxi bibelskole. Hun setter stor pris på muligheten og er takknemlig for Herren og bibelskolen!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp