Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Det glade kjøkken i Hunan gav Long Jiezhen nytt mot

En av de første som ble nevnt da Hejie- samfunnet skulle foreslå hvem som trengte hjemlevering av mat, var gamle Long Jiezhen. Hun var lam, plaget med mange sykdommer og var sengeliggende. Hun kunne derfor ikke komme til måltidene som ble servert i vårt «glade kjøkken». Det var heller ikke mulig å få sosialmyndighetene i landsbyen til å levere mat til henne.
Del Facebook Twitter E-post

Etter mange hjemmebesøk fikk vi kjennskap til hennes historie. Hun hadde to barn; en datter og en sønn – men begge bodde langt borte og kom ikke så ofte hjem. Arbeidslivet var hardt, og de hadde lite penger til overs. Hun var derfor ganske ensom og hadde vært lam og sengeliggende i flere år. Hun var en som var til overs og ikke passet inn i det hurtigvoksende, moderne kinesiske samfunnet.

Hennes historie gjorde sterkt inntrykk på oss, og vi bestemte oss for at vi skulle prioritere å sende mat til henne, koste hva det koste ville. Frivillige eldre med bedre helse ble kontaktet. De laget mat på kjøkkenet, og andre tok på seg å levere den.

Da vi fortalte henne nyheten om at hun nå skulle få mat levert hjem hver dag, ble hun svært glad, men også litt mistenksom. Hvorfor ville fremmede som aldri hadde møtt henne ønske å hjelpe henne med matlevering hver dag? De var verken slektninger eller venner. Vi fortalte henne så om NMS’ støtte og kirkens ønske om å hjelpe henne i hennes nød.

Etter å ha mottatt mat fra «Det Glade Kjøkken» i en periode, så vi at hun ble gladere. Det tidligere så triste fjeset hennes brøt ut i et lykkelig smil da vi kom, og hun ble mer pratsom. Etter et halvt år med god og næringsrik mat, begynte hun å stå opp og gå med krykke, og hun satt i husåpningen og ventet på dem som kom med mat. Senere fant hun ut at hun kunne skyve ei lita vogn foran seg til veikrysset, og møte oss og ta imot maten der. Hun var så lykkelig, hadde stjerner i øynene da hun så oss komme. Synet av henne minnet oss om små barn som venter på foreldrene, eller fattige og ensomme som øyner håp og lys. Vi er så takknemlige og lykkelige for at hun har forandret seg så mye at hun nå kan gjøre enkelt husarbeid og klare seg selv på en bedre måte. Det vi gjør, kan synes ubetydelig og lite viktig, men den kjærligheten som kan gis videre gjennom en slik enkel handling, kan gi mennesker livsmotet tilbake.

(All mat leveres i miljøvennlige og resirkulerbare materialer for å redusere plastsøppel og sikre resirkulering).

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp