Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: © Marit Mjølsneset Når du bruker talentene dine for andre, vil fantastiske ting skje! Last ned

Use Your Talents – metoden vokser i Asia

Fra konkurranse-mentalitet til et ønske om å utvikle seg selv og andre – av Charis Lee, NMS feltkoordinator for HK/Kina
Del Facebook Twitter E-post

Opprinnelig skrevet på engelsk av Charis Lee; Norsk redigert av Marit Rundberg og Tom Kamau Rode-Christoffersen

«I en verden full av mistillit, utnyttelse, fattigdom og brutte relasjoner, utfordrer «Use Your Talents» – tilnærmingen oss til å endre mening om hvordan verden skal være og hvordan vi bør leve. La oss strebe etter å kjenne Gud personlig og Guds vilje for verden og for oss selv. Vår utfordring er å oppdage og bruke talentene som Gud i Hans nåde har gitt oss for å hjelpe oss å følge hans vilje.» sier Dr Mok Chiu Yau, en bidragsyter til den nye boka «Use Your Talents» – Asia!

Før jeg begynte i NMS for fire måneder siden, så jeg på begrepet «talent» kun som noe som gjør meg i stand til å lykkes som individ, vanligvis gjennom konkurranser. Bare visse ting vil bli kalt «talenter», avhengig av om de vil føre til selvoppfyllelse og personlig ære – og da mangler helt poenget i den berømte lignelsen om talentene i Matteus 25.

Å bruke dine talenter som en ressurs basert tilnærming til menighetsutvikling, legger tvert imot vekt på potensiale, mangfold, fellesskap og utvikling. Denne strategien streber etter å hjelpe mennesker og grupper til å identifisere egne talenter, eiendeler og styrker til å tjene Gud og bruke disse til å hjelpe dem som er nærheten. Den forandrende og styrkende bevegelsen startet først på Madagaskar i 2008 med bemerkelsesverdig effekt, og vokser nå i styrke i forskjellige deler av Asia, med vellykkede prosjekter i Thailand, Kambodsja, Sentral-Asia, India og Indonesia.

I desember 2021 ble det holdt en 3-dagers nettkonferanse for å samle representanter fra forskjellige organisasjoner for å utforske hvordan menigheter og lokalsamfunn i Asia bruker det de har i hendene i både landlige og urbane omgivelser gjennom casestudier, erfaringsdeling og gruppediskusjoner.

I Hong Kong var vi spesielt glade for å møte hverandre fysisk på vårt NMS-kontor og bli med på nettkonferansen sammen med våre partnere og venner: Den Evangelisk Lutherske Kirke i Hong Kong, Hong Kong & Macau Lutherske Kirke og Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). På konferansen ble det vist korte videoer av hva som hadde blitt gjort rundt om i Asia, sammen med foredragsholdere som delte sine erfaringer og refleksjoner rundt «Use Your Talents» – metoden. Vi ble dypt rørt over å se hvordan engasjerte mennesker startet i det små og jobbet videre på kreative og gjennomtenkte måter; slik som sprøyting av vann i bakgården for å lage en skøytebane for energiske ungdommer i Indre Mongolia, servering til hjemløse med varme måltider og omsorgsfulle ord og handlinger på uformelle samlinger i Japan, fellesskap for frafalne ungdommer gjennom basketballtreninger i Hong Kong, og mange flere.

Dette var gjengen som var med på den nettbaserte «Use Your Talents» konfernasen fra NMS-kontoret i Hong Kong

Boken «Use Your Talents – Asia», nummer to i serien, ble også lansert på konferansen. Dette er et nyttig verktøy for å øke bevisstheten om ressurser og talenter med eksempler på hvordan denne tilnærmingen kan praktiseres i ulike sammenhenger.

«Det kan være ganske utfordrende å tenke kreativt i byen, når du er begrenset av lite plass og lite tid. Denne håndboken har flere eksempler på folk som bruker talentene sine i byen, inkludert kirker i Japan som tar seg av hjemløse og kirker i Kina som hjelper mennesker med nedsatt funksjonsevne til å fungere i samfunnet deres. Vi håper at denne håndboken vil være et godt verktøy som vil inspirere mennesker over hele verden.» sier Marieke Rode-Christoffersen, redaktør for «Bruk dine talenter – Asia».

Er du klar til å bli inspirert og bruke gavene dine til å velsigne andre? «Gud er trofast og gir det vi trenger. Det er gøy å være en del av hans fantastiske plan» sier en annen bidragsyter.

Klikk her for å laste ned en kopi av boken «Bruk talentene dine – Asia!» for å lære mer. På slutten av boken finner du retningslinjer for hvordan metoden «Use Your Talents» oppfordrer deltakerne til å kartlegge talenter og andre ressurser.

Gled deg over å lese boka og oppdage hvordan du kan bruke gavene Gud har gitt deg og fellesskapet ditt, og vær forberedt på å se de spennende og fantastiske resultatene!

Vi hadde det gøy med kartlegging av talentene våre!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp