Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: NMS-info Last ned

Å gi de gamle et meningsfylt liv

Jeg er glad for å tjene de eldre i og rundt kirken, sier Tian Yinhua. Mange gamle er ensomme og hjelpeløse, og jeg håper at min innsats og omsorg vil fylle litt av den psykiske tomheten som de må føle.
Del Facebook Twitter E-post

Tian Yin Hua har vært medarbeider i Zhijiangkirken i Hunan i nesten 20 år. For ett år siden var de fleste gamle i nærheten notorisk spilleavhengige og avhengige av røyk og drikk, særlig mennene. Noen av de eldre dro sjelden hjemmefra. Det hadde hendt at gamle mennesker lå døde i flere måneder uten at noen visste om det. Dette gjorde Tian Yin Hua og medarbeiderne i kirken triste, var det sånn det skulle være å bli gammel?

Dette måtte gjøres noe med. De søkte Amity Foundation, en kristen, veldedig organisasjon, om støtte til et lite prosjekt. Her ville de gi hjelp til enker og enkemenn – og til gamle som var igjen i landsbyen, da barna var reist bort for å arbeide i fabrikker langt av gårde. Prosjektet ble innvilget, og NMS bidrar med prosjekt-pengene

Prosjektet beskrev at de ville invitere til:

  • Ettermiddags-te et par ganger i måneden med mat og knask. Samtidig får deltagerne kunnskap om helsehjelp, hvordan de kan unngå å bli lurt for penger, delta tai chi øvelser og sang og dans.
  • De ville hjelpe de eldre med hjemmebesøk og reingjøring og gå på kondolansebesøk til noen som hadde mistet sine kjære.
  • Hjelpe folk med å komme seg til legen, passe på at legens medisinering ble fulgt opp.
  • Personlig psykologisk rådgiving.

Tian Yinhua registrerte at de eldre som kom til de ulike arrangementene ofte syntes de selv var ubrukelige, de slet med sykdom og dårlige familierelasjoner. Kollegene i kirken gikk sammen om å gi dem støtte og hjelp til å få tro på seg selv.

Bare det å lytte til det de sier, letter på trykket for de eldre, sier hun.
Tian er takknemlig. Hun mener dette prosjektet har gitt de gamle varme og hjemlig hygge. De får omsorg og trygghet her. Slik er de ikke ensomme lenger.

Gradvis er mange sluttet å gamble og spille pyramidespill. Atmosfæren til de gamle i Zhijiangkommunen har endret seg. Noen eldre som tidligere var motvillige til å gå ut eller som var isolert, har blitt mer sosiale gjennom prosjektet i praktisk diakoni.

Og dette er et bærekraftig prosjekt, mener hun, for selv om det blir slutt på støtten fra NMS, er de eldre selv villige til å ofre til kirken – for de er takknemlige for den kjærlighet og omsorg de får. Dette gir dem så mye mer enn alle slags helsekostprodukt, sier de.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp