Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Det glade kjøkken og det kjærlige bibliotek i Hunan

NMS tar vare på gamle og unge i Hunan Kina
Del Facebook Twitter E-post

I år, 2020, starter NMS i samarbeid med en menighet på landsbygda  i Hunan Kina et nytt prosjekt. Det skal ta vare på gamle og unge mennesker. Sammen med oss i arbeidet står også Amity, en diakonal organisasjon.

Menigheten er opptatt av å vise Guds kjærlighet i praksis, og de har derfor selv søkt om støtte til prosjektet. De ser to grupper de ønsker å hjelpe: de «etterlatte barna» og deres besteforeldre. De «etterlatte barna» er et begrep som beskriver at over 70 millioner barn i Kina. Foreldrene til disse barna jobber ofte i en by langt borte fra hjemmet og kan kun besøke de noen få uker hvert år. Barna vokser opp hos besteforeldre eller andre slektninger.

Barna savner foreldrene men i tillegg har også mange av besteforeldrene dårlig råd. Underernæring og feilernæring er ikke uvanlig. Barna kan gå på skole, men skolene på landsbygda har lagt dårligere kvalitet, og barna ender opp med langt svakere karakterer enn barn i byene. Barn har vanligvis ingen bøker hjemme. Det vanlige i Kina er at «etterlatte barn» vokser opp og selv blir sesongarbeidere i byer langt borte fra egne barn.

Gjennom dette enkle prosjektet ønsker menigheten å bygge opp et bibliotek for barna i landsbyen hvor barn kan komme og bli med på mange ulike aktiviteter, inkludert å bli lest for, få leksehjelp og å kunne lese selv. Kjøkkenet ønsker å tilby besteforeldrene et sunt måltid for en billig penge og gir dem samtidig muligheten til å ha sosial kontakt, noe som er mangelvare for mange eldre.

Gjennom opplæring i lokal, nettbasert pengeinnsamling ønsker kirken å gjøre dette prosjektet økonomisk uavhengig i løpet av fire år.

Vi håper på noe lengre sikt å ta imot norske ungdommer fra NMS sitt ungdomsprogram, Uteam, for å hjelpe til i kjøkkenet og biblioteket.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp