Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Kos og studier kan kombineres. Last ned

8 tips for «karantenelivet» fra Kina

Tom & Marieke Rode-Christoffersen er utsendinger for NMS i Hong Kong. Til tross for at Koronaviruset slo til i januar, har byen i dag få Korona smittede. Mange av de som fikk viruset er friske igjen. Vår eldste datter Natasha, student i Spania ble derfor evakuert hjem til Hong Kong.
Del Facebook Twitter E-post

Ekteparets skole-ungdommer, Jakob & Kari Sophia har ikke hatt en vanlig klassetime på skolen siden 22 Januar

De har derfor «lang» erfaring med «karantene livet». Nedenfor har de skrevet 8 tips for «karantene-hverdagen»:

1)     Prøv å lage faste rutiner og hjelpe barna å lage en timeplan og huskeliste for hver dag. En slik struktur hjelper dem å strukturere hjemmearbeidet. Det vi også hjelpe de til å se hva de har fulført.

2)     Sett av tid til bevegelse. Gåturer i fjellet er deilig og anbefalt av myndighetene her.

3)     Pass på å legge inn pauser eller «friminutter» for barn og voksne med samtale, en gåtur, et spill eller noe annet. Hvis man ikke gjør det regelmessig, er det lett at ungdommene tar «you tube pauser» på egenhånd som lett blir lange …

4)     Oppmuntre barna til å arrangere «studiegrupper» med noen få venner på nettet eller med de som er hjemme. Våre barn har 3 venner hver de har hatt regelmessig kontakt med fra Januar og verken de eller vennene ser mange andre.

De trenger de appene på sosialt media. Er dette ikke realistisk, kan man jo lett ha en studie-gruppe på nettet.

5)     De voksne bør også prøve å treffe venner online i løpet av uka. Vi har noen venner i en Bibel-gruppe. Nå møtes vi på nettet. Hva med å ha et bønnemøte for menighetsfolk på nett. Messenger i Facebook kan brukes til det.

6)     Ikke få panikk! Den første tiden er oftest mest utfordrende og kan lett bli litt kaotiske. Det tar tid for både elever, lærere og foreldre å vende seg til en ny måte å arbeide på. Ikke ta det tungt hvis ting blir glemt. Det går bedre etter hvert.

7)     Be Gud om hjelp til å lede deg til mennesker som trenger hjelp i denne situasjonen.  En tekstmelding eller en telefonsamtale eller litt praktisk hjelp kan gjøre en stor forskjell for noen.

8)     Se karantenetiden som en positiv mulighet

Bruk den til å sette ekstra pris på familien. Siden dette sikkert vil vare en stund, har vi nå en unik mulighet til å være sammen. Invester i denne muligheten og prøv å nyte de gode sidene ved denne tilværelsen. Nå har vi god tid til å skape de gode minnene. 😊

Tekst og bilder av Tom Rode-Christoffersen – lagt ut av Ole Jacob Grønvold

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp