Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Tom K. Rode-Christoffersen Last ned

Utvider menighetens horisont

– Å dele med andre noe av det vi får inn, gir oss glede og en videre horisont over vårt arbeid, sier Heewoo Han, prest i Shatin anglikanske menighet. Menigheten gir en større gave til NMS hvert år.
Del Facebook Twitter E-post

Shatin anglikanske menighet holder til i drabantbyen Shatin i Hong Kong. Det er også i den menigheten NMS sine utsendinger, Tom og Marieke Rode-Christoffersen, befinner seg med barna Sophia og Jakob en tidlig søndag morgen.

Årlig gave

Shatin anglikanske menighet gir 15 % av inntektene sine, vel HK$ 870 000 eller Kr 1.008.000 med dagens kurs, til andre. I menighetsrådet har de fastsatt at 15 prosent av alt de får inn, skal gis videre til misjonsprosjekter de har i flere land. NMS får en årlig støtte av denne menigheten på HK$ 50 000 eller ca kr 57 000 i året.

Uformell gudstjeneste

Jeg møter opp en søndag morgen til den første gudstjenesten som begynner halv ti. Den er for både barn og voksne, med bevegelsessanger og dans fra scenen, før barna og de unge går til ulike søndagsskoleaktiviteter. Så fortsetter en uformell voksen gudstjeneste med sang, bønn, vitnesbyrd og tale. Vi er i en gymsal på en kinesisk skole, så det flyttbare, lilla fargede alteret og bibelteksten på Powerpoint er det eneste som minner om en kirkesal.

Varmen man blir møtt med: «Du er ny her. Hvor kommer du fra?» vitner om en omsorg jeg skulle ønske vi var bedre på i mange norske kirker. At en gruppe kirkemedlemmer snart skal reise til Filippinene for å male et kirkebygg som nettopp er ferdig, sier meg at denne menigheten er glad i utadrettet arbeid, selv om de ikke er en stor menighet i Hongkong.

Vidt syn på Guds kirke

Jeg får noen ord med presten, Heewoo Han, etter gudstjenesten. Han er amerikaner av koreansk herkomst, og faren hans var også anglikansk prest i USA. Heewoo studerte i London og møtte der ei jente fra Hong Kong, noe som gjorde at han ønsket å søke arbeid her. Nå ble det ikke noe av det forholdet, sier han, men den engelsktalende menigheten i Shatin har likevel blitt hans kall, og han er nå ordinert, anglikansk prest med familie her.

– Vi synes det er viktig å ha et vidt syn på hva som er Guds kirke. Å dele med andre noe av det vi får inn, gir oss glede og en videre horisont over vårt arbeid. Vi er ikke så opptatt av at dette må være innenfor den anglikanske kirke. Når de ulike misjonene kommer og rapporterer om alt det gode de holder på med, kjenner vi en glede over at dette har vi litt del i. Tom og Marieke Rode Kristoffersen deltar aktivt i menigheten vår, og vi har stor glede av å ha den familien i vår midte, sier han.

Dette rekker han å fortelle meg før han må skynde seg videre til neste gudstjeneste.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp