Chester fra Hongkong. Ny utvekslingsstudent på Hald ved Mandal fra høsten 2019

Foto: På Trappa ved Hald Internasjonale Senter, Mandal. Last ned
Chan Bak Ching, som kaller seg Chester, er fra Hongkong. Han er medlem av Den evangelisk-lutherske kirken i Hongkong. Chester har meldt seg til å gå et år på Hald internasjonale senter i Mandal skoleåret 2019-2020
Del Facebook Twitter E-post

Chester har meldt seg til å gå et år på Hald internasjonale senter i Mandal skoleåret 2019-2020. Chester er 25 år og har en bachelor i kinesisk litteratur fra universitetet i Hongkong

Hald Internasjonale Senter

Bak Ching Chan Chester, Connect Hald Elev 2019-20

Jeg møter han en kveld etter arbeidstida hans. Han jobber for tida i Standard Chartered Bank i den mest sentrale delen av Hongkong-øya. Dette var en jobb han ble tilbudt, for som han sier, de har for lite folk, og det er lett å få jobb i bank. Jeg ble faktisk spurt om jeg ville ha den. Men han ser ikke for seg at han har noen framtid i bankvesenet.

Chester forteller: Jeg hørte om denne utvekslingen i kirka mi i Chai Wan, og jeg tenkte at dette absolutt kunne være noe for meg. Dette kunne være en forandring i livet mitt, for jeg er usikker på hvor veien min skal gå videre, og jeg ber om at Gud vil lede meg til en oppgave som blir min vei. Jeg har ennå ikke funnet den. Å bruke dette året til å lære andre mennesker og en annen kultur å kjenne, er spennende. Jeg vet at jeg må være frivillig i kirken her i ett år når jeg kommer tilbake, men det ser jeg på som helt naturlig. Jeg trodde mange ville melde seg da de opplyste om dette i kirka, men så var det bare meg.

Dette synes han er rart, for det er et kjempegodt tilbud som er få forunt.

Chester er vokst opp i en kristen familie. Begge foreldrene er aktive kirkemedlemmer, faren er forretningsmann og moren sosialarbeider. Han har ei yngre søster som utdanner seg til sykepleier. De er glade for at han får denne muligheten til et år i Norge. Faren hans har vært i Norge og er svært begeistret for at sønnen får den muligheten.

Ennå vet ikke Chester så mye om landet han skal bo i, annet enn at han kommer dit i begynnelsen av august, at han er to måneder på Hald og så blir han utplassert et eller annet sted i Norge. Det er spennende, og kanskje litt skummelt. Alt vil være så forskjellig fra millionbyen Hongkong.

Jeg forteller om den store forskjellen mellom vinter og sommer, om det som for en Hongkong-beboer må fortone seg som mørketid og snø. Men han synes det bare er spennende. Han blir likevel litt mer betenkt når jeg forteller om at et norsk kosthold kan romme tre brødmåltider og kan ha bare ett varmt måltid hver dag. Vi finner fort ut at det finnes kinesiske restauranter i Mandal. I tillegg er det mulig at Halds kantine har et litt annet opplegg, så mange utenlandske studenter som er der. Uansett, Chester er klar til å ta det som kommer. Vinterklær har han nok av, for han har vært i Nord-Kina, på grensa til Mongolia, og der var det svært kaldt. Når jeg forteller at det er svært varmt inni norske hus, blir han lettet.

Og nå håper han at han får tilsent mer informasjon snart, slik at han kan forberede seg på et år i Norge. Og jeg tenker at alle som er på Hald i året som kommer, er heldige som får Chester med seg i flokken.

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp