Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein samme med studenter ved Hald Internasjonale Senter i Mandal. Last ned

En unik mulighet og en ny retning

– Jeg er usikker på hvor veien min skal gå videre, og jeg ber om at Gud vil lede meg til en oppgave som blir min vei, forteller Chester fra Hongkong. Foreløpig går veien for Chester til Hald Internasjonale Senter i Mandal og et skoleår i Norge.
Del Facebook Twitter E-post

Pak Ching Chan, som kaller seg Chester, er fra Hongkong. Han er medlem av Den evangelisk-lutherske kirken i Hongkong, og har har meldt seg til å gå et år på Hald internasjonale senter i Mandal skoleåret 2019-2020. Han er 25 år og har en bachelor i kinesisk litteratur fra universitetet i Hongkong

Hald Internasjonale Senter

Bak Ching Chan Chester, Connect Hald Elev 2019-20

Bankjobb

Jeg møter han en kveld etter arbeidstida hans. Han jobber for tiden i Standard Chartered Bank i den mest sentrale delen av Hongkong-øya. Dette var en jobb han ble tilbudt, for som han sier, de har for lite folk, og det er lett å få jobb i bank. Jeg ble faktisk spurt om jeg ville ha den. Men han ser ikke for seg at han har noen framtid i bankvesenet.

Hvor går veien?

Chester forteller: Jeg hørte om denne utvekslingen i kirken min i Chai Wan, og jeg tenkte at dette absolutt kunne være noe for meg. Dette kunne være en forandring i livet mitt, for jeg er usikker på hvor veien min skal gå videre, og jeg ber om at Gud vil lede meg til en oppgave som blir min vei. Jeg har ennå ikke funnet den. Å bruke dette året til å lære andre mennesker og en annen kultur å kjenne, er spennende. Jeg vet at jeg må være frivillig i kirken her i ett år når jeg kommer tilbake, men det ser jeg på som helt naturlig. Jeg trodde mange ville melde seg da de opplyste om dette i kirken, men så var det bare meg.

Dette synes han er rart, for det er et kjempegodt tilbud som er få forunt.

Hørt om Norge

Chester er vokst opp i en kristen familie. Begge foreldrene er aktive kirkemedlemmer, faren er forretningsmann og moren sosialarbeider. Han har ei yngre søster som utdanner seg til sykepleier. De er glade for at han får denne muligheten til et år i Norge. Faren hans har vært i Norge og er svært begeistret for at sønnen får være utvekslingsstudent i NMS.

Ennå vet ikke Chester så mye om landet han skal bo i, annet enn at han kommer dit i begynnelsen av august, at han er to måneder på Hald og så blir han utplassert et eller annet sted i Norge. Det er spennende, og kanskje litt skummelt. Alt vil være så forskjellig fra millionbyen Hongkong.

Store forskjeller

Jeg forteller om den store forskjellen mellom vinter og sommer, om det som for en Hongkong-beboer må fortone seg som mørketid og snø. Men han synes det bare er spennende. Han blir likevel litt mer betenkt når jeg forteller om at et norsk kosthold kan romme tre brødmåltider og kan ha bare ett varmt måltid hver dag. Vi finner fort ut at det finnes kinesiske restauranter i Mandal. I tillegg er det mulig at Halds kantine har et litt annet opplegg, så mange utenlandske studenter som er der. Uansett, Chester er klar til å ta det som kommer. Vinterklær har han nok av, for han har vært i Nord-Kina, på grensa til Mongolia, og der var det svært kaldt. Når jeg forteller at det er svært varmt inne i norske hus, blir han lettet.

Og jeg tenker at alle som er på Hald i året som kommer, er heldige som får Chester med seg i flokken.

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp