Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Tom K. Rode-Christoffersen Last ned

Menighet i Beijing i Kina trår til

Pastoren studerte diakoni ved Det lutherske seminaret i Hong Kong (LTS). Nå setter han kunnskap om kirkens diakonale ansvar ut i livet i sin menighet i Bejing.
Del Facebook Twitter E-post

Zhu Shi Kou menighet ligger i utkanten av Bejing i Kina og det følgende er et intervju med pastoren der, Song Quan Yong. Han studerte sin mastergrad i diakoni på Det lutherske seminaret i Hong Kong (LTS) der NMS sin utsending Po Chu Grønvold arbeider. Po Chu intervjuet pastor Song som ble ferdig på LTS i fjor sommer.

ZhuShiKou menighet i Beijing Kina (北京基督教会珠市口堂) ble etablert i 1904 og holder i dag til i en enkel, grå tre-etasjers bygning i gotisk stil i utkanten av Beijing. De var lenge en tradisjonell menighet, men har i løpet av de siste årene forandret seg mye. Tidligere var de en lukket kirke, bare åpen for gudstjenester og fellesmøter. Nå er den blitt en åpen, gjestfri og diakonal menighet.

Det hele startet med at menigheten tok innover seg ordet i Hebreerne 13:2 der det står: ”Glem ikke gjestfrihet! For ved den har noen hatt engler til gjester uten å vite det.”Menighetsrådet vedtok å la kirken være åpen hele dagen og gjennomførte dette ved å organisere frivillige og ansatte slik at noen fra kirken alltid var tilstede for samtale med de som kom innom. Gjestene får noe å drikke og svar på spørsmål de måtte ha, uavhengig av om de er kristne eller ikke.

En tjeneste ledet til en annen, fortsetter pastor Song. Ved å ta imot folk, fikk de vite om mye nød blant folk som bodde isolert i fjellområdene rundt byen.Kirken gikk til innkjøp av 350 dynejakker i forskjellige størrelse. Jakkene ble sendt inn i fjellområdet og fordelt av kirkefolk til de som trengte de meste.

Klærne ble båret inn på ryggen til frivillige i kirken. Til og med esler ble tatt i brukt for å få klærne fram slik at de som bodde i fjellbygdene kunne være bedre rustet før den kalde vinteren rammet som hardest.

Pastor Song sier at diakoni-innsatsen har mobilisert de kristne til å tjene og dele sine ressurser. Menigheten har fått øynene opp for det som står i Matteus kapittel 25.“Sannelig sier jeg dere: Alt dere gjorde mot én av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg.” Denne kirken ser at vi som kristne har et ansvar for å ta del i diakonalt arbeid.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp