Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Tom Kamau Rode-Christoffersen Last ned

Et intensivt kurs

I det jeg kommer inn i klasserommet, hører jeg at flere prosjekter blir diskutert iherdig i grupper på Mandarin, Kantonesisk, Burmesisk, Khmer og Engelsk. Fremst i klasserommet, står en Engelsk og en Kinesisk foreleser som diskuterer kurset- på Norsk. Språk-variasjonen får meg til å spørre: hvor er jeg kommet? Er dette himmelen?
Del Facebook Twitter E-post

Tekst og bilder: Tom Kamau Rode-Christoffersen

Nei, dette er altså Det Lutherske Teologiske Seminaret (LTS) i Hong Kong og denne uka leder NMS misjonær Marieke Rode-Christoffersen et intensivt kurs om prosjektplanlegging for Mastergrads studentene der. Marieke koordinerer til daglig NMS prosjekter i Kina innen fattigdomsbekjempelse og diakoni, så dette er kjent stoff. NMS utsendingen Po Chu Grønvold underviser til daglig ved LTS, men denne uka simultan-oversetter hun kurset til Kantonesisk for de studentene som ikke kan Engelsk.

Praktisk fokus

Det 5 dagers lange intensive kurset handlet om prosjektplanlegging og var veldig praktisk orientert. Fra første dag, delte studentene seg inn i grupper og de fikk i oppgave å lage et hypotetisk prosjekt.

Studentene tok «sitt prosjekt» gjennom hele prosessen fra å lage et problem tre til risikovurdering og evalueringskriterier. Noen av prosjektene som ble utviklet, var: et drikke-vann prosjekt i Kambodsja, et skoleprosjekt i Burma, et språklæring kurs for Nepalske immigrant-barn i Hong Kong, et evangeliseringsprosjekt og et prosjekt som søkte å redusere vold mot eldre i Hong Kong.

Kurset var faktisk så praktisk og nyttig at halvparten av studentene sa at de ønsket å prøve å gjøre prosjektet de utviklet på kurset til et reelt prosjekt.

En variert gruppe studenter

Tom K. Rode-Christoffersen

Marieke Rode-Christoffersen foreleser.

«Det var utrolig spennende å få undervise en så variert gruppe» sier Marieke. Blant studentene er det pastorer, sosialarbeidere og ledere for frivillige organisasjoner, så studentene hadde mange ulike perspektiver. Den varierte sammensetningen av klassen som hadde studenter fra Nepal til Finland gjorde at kurset ble veldig variert og spennende. Dette kom til syne når for eksempel korrupsjon ble diskutert. Flere studenter ble overrasket når de oppdaget hvor mange av de opplevelsene som de tenkte på som «vanlige» i sin hverdag faktisk passet inn i kategorien korrupsjon.

Både studentene og foreleserne var fornøyd med kurset. «Det var et privilegium å få lov å undervise en så engasjert og fantastisk gruppe studenter», sier Marieke og smiler.

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp