Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Foto: Foto: Ole Jacob Grønvold, Last ned

Facebook gudstjeneste i Hong Kong Kina

Online Gudstjeneste
Del Facebook Twitter E-post

 

facebook logo

Søndag den 27 august traff nok en tyfon Hong Kong. Signal nr. 8 ble heist. Dette betyr at byen stopper og går i hi. Offentlig transport stopper, butikker og kafeer stenger og alle går hjem og koser seg med husarbeid, surfe på internett eller hva de måtte ha lyst til å bruke sin uventede fritid til. Kirkene er også forventet å stenge sine dører.

Det gjorde selvsagt også vi i Amazing Grace Lutheran Church. Samtidig kom min kollega og et par andre opp med en spennende ide. Hvis lovsangsteamet på tre, taleren og noen få andre kunne komme til kirken allikevel, kunne vi kanskje ”streame” gudstjenesten vi Internett og Facebook. Facebook har en stund nå hatt en såkalt ”live” knapp. Du kan be kameraet og mikrofonen på telefonen/nettbrettet/ eller computeren sende kontinuerlig ut til hele verden via internett.

Som tenkt så gjort. Med lovsangsteamet, presten og dagens taler på plass var det bare å logge på facebook, sende ut meldinger mobiltelefonene til medlemmene av menigheten der vi fortalte at selv om det var tyfon 8 og stengte dører kunne de som ville logge seg på facebook, lete opp prestens side og se hele gudstjenesten hjemme.

Vi satte opp en IPad på et notestativ, logget på Facebook og trykket på Live knappen.

Det hele var ganske enkelt. Lovsangs teamet sto slik at IPad kameraet fanget de opp, vi bruke en videokanon for å sende sangtekstene opp på en skjerm som nettbrettet kunne se

Vi ble glade over resultatet. Nesten hele menigheten – ca. 170, som er nært antallet som kommer en vanlig på gudstjeneste, logget på. Det som skjedde underveis var mer forbløffende. Over skjermen på IPaden fløt det en strid strøm av hjerter og ”Thumbs up”. Mange delte også sending med sine venner.

I skrivende stund, mandagen etter, er det over 8000 som har vært innom og sett hva vi har gjort.  De 8000 har neppe sett hele sendinga som vil ligger der framover. Allikevel er vi veldig oppmuntret over det store antallet folk som nå har hørt om menigheten vår og vitnesbyrdet om Jesus vi har presentert for verden.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp