Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Te i biskopsofaen

Mer misjon ved å utfordre partnere til innsats sammen. NMS har fungert som bindeledd mellom den Anglikanske Kirken i Cumbria fylke - Nord-Vest England og Taiwan Lutherske Kirke.
Del Facebook Twitter E-post

I fjor høst var reiste jeg på tjenestereise for NMS til England. Den observante leser kan spørre hva en NMS utsending til Kina gjorde i et land som faktisk ligger vest for Norge? Var det reiseglede som hadde tatt overhånd hos NMS sin medarbeider? Jeg kan berolige givere med at det var det ikke.

NMS hadde æren av å være bindeledd mellom Taiwan Lutherske Kirke (TLC) sin ledelse og leder av Den Anglikanske kirke – biskop James i Cumbria et fylke helt Nord-Vest i England. TLC sender ettåring misjonærer dit – og lederne ønsket å forstå bedre arbeidet de var med på. Som deltagere på NMS sin kirkelederkonferanse i Stavanger – Norge,  var de jo allerede veldig nær. TLC betalte selv mesteparten av avstikker turen til England.

Bakgrunnen for turen var denne: NMS har i en del år samarbeidet med den Anglikanske kirken i Cumbria. Målsettingen er å starte ungdomsarbeid i flere av bispedømmets menigheter og en ungdoms menighet i byen Carlisle – Cumbrias «hovedstad».

De gamle vakre kirkene i denne delen av England har svært få unge i menigheten. Det sies at Cumbria har en befolkning på ca. 40.000 ungdommer – men kun en 2 -300 av disse tror på Jesus. Mange, ja et flertall av bispedømmets menigheter har ingen under 60 år på gudstjenestene. Situasjonen er derfor dramatisk. Menigheter er bokstavelig talt i ferd med å dø ut.

TLC har de siste fem årene sendt 2 unge ettåringer i året, til Cumbria. Disse har sammen med ettåringer fra Norge, Brasil og Laos Evangeliske Kirke jobbet sammen i dette prosjektet.

Noe av det mest inspirerende jeg får lov å være med på er å knytte kontakt mellom kirkesamfunn som ønsker å samarbeide om misjon. Det gjør godt å se stafett pinnen «Fortelle om Jesus» gå nye runder. Mange av de første kristne misjonærene til Norge kom fra vest – fra England og Irland – så sådde nordmenn kunnskap om Jesus i Asia – nå sår asiater det tilbake i Europa.

Tekst og foto: Ole Jacob Grønvold – Feltkoordinator Kina

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp