Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Last ned

Samme budskap, nytt format

Mye er usikkert i Kamerun. Ikke bare henger korona-krisen over landet, men landet er også preget av både interne konflikter og konflikter som kommer fra nabolandene. Dette har også en innvirkning på kirken og på prosjektet som skal jobbe med fred og konfliktbevissthet. Heldigvis gir teknologi nye muligheter.
Del Facebook Twitter E-post

Rev. Djouldé, Kamerun-koordinator for Conflict Awareness-prosjektet

Siden 2019 har NMS samarbeidet med de lutherske kirkene i Kamerun, Etiopia og Madagaskar om et prosjekt som jobber med å gjøre kirkene mer motstandsdyktige mot konflikter. Kirkene skal utvikle en strategi og struktur som jobber med forebygging og håndtering av konflikter, og fred og forsoning (se https://nms.no/etiopia/2019/09/23/fred-vaere-med-dere/).

I Kamerun er det presten Jean Marc Djouldé som koordinerer dette prosjektet, og han arbeider tett sammen med kirkeledelsen. Vi i prosjektteamet hadde planlagt at det skulle arrangeres en workshop for kirkene fra alle tre landene i mars 2020. Etter det skulle det holdes nasjonale workshoper i de ulike landene. Alt dette gikk i vasken da korona-krisen kom. Men Rev. Djouldé ga ikke opp! Nå har teamet utarbeidet en ny plan for hvordan vi skal nå ut til samfunnet og til synoder, ansatte og frivillige i kirken med opplæring om fred.

Den første aktiviteten er en radiosending som skal gå annenhver uke frem til slutten av året. Først ute var Dr. Assana som er professor i politikk-vitenskap. I radioprogrammet snakker han sammen med Rev. Djouldé om etnisitet, religion og fred.

Dr. Assana blir spurt om etnisitet alltid er en negativ faktor i samfunnet, og han svarer

Innspilling av radio-programmet med Dr. Assana

at det ikke handler om etnisitet eller religion som sådan, men hvordan vi omgås dette.

Han forklarer hvordan fordommer påvirker mennesker og hvordan det bevisst kan bli brukt på en negativ måte. Det fins heldigvis også måter man kan forene mennesker til tross for ulik etnisitet, og radioprogrammet oppfordrer til å overvinne disse forskjellene.

Vi i Conflict Awareness (konfliktbevissthet)-prosjektet har blitt veldig motivert av kirken i Kamerun som har funnet nye veier for å nå ut til folk. Nå jobber prosjektet med å utvikle et digitalt kurs som består av video, Power Point og skriftlig materiale som alle synodene i Den evangelisk lutherske kirken i Kamerun (EELC) i Kamerun skal få, siden vi ikke kan reise ut til synodene og holde kurs.

 

Foto: Jean Marc Djouldé 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp