Dette landbruksprosjektet bidrar i områder i Sør-Madagaskar som har blitt rammet av tørke i flere regnperioder. Dette har hatt en katastrofal innvirkning på landbruket og tvunget folk til å ty til desperate overlevelsestiltak.
Fattigdommen i området var høy også før årene med tørke. Nå har mange av familiene solgt eller brukt opp mye av eiendelene sine for å overleve; såfrø, husdyr, jordbruksredskaper og husholdningsartikler. Bøndene har derfor en stor utfordring i å ta opp igjen landbruksproduksjonen.
Områder med sandig jord og lite vegetasjon til å skjerme for den sterke vinden, gjør det også vanskelig å etablere åkrer.
Overordnet mål for prosjektet er økt matsikkerhet i Sør-Madagaskar (synodene Faradofay og Ambovombe).
Prosjektet omfatter matproduksjon ved å lære opp bønder i klimasmarte dyrkingsteknikker med lav kostnad, stimulere til økt fôrproduksjon og økt tilgang til veterinærtjenester. Det omfatter også ernæring ved å stimulere til dyrking av næringsrike vekster og opplæring i å dyrke og tilberede næringsrik mat.
I tillegg er det fokus på entreprenørskap, med produksjon av innsatsmidler for landbruket (såfrø, treplanter og kyllinger), foredling av matråvarer og å stimulere til spare- og lånegrupper for kvinner.
Prosjektet ble startet med NMS-midler i 2023, men er fra 2024 et Digni-finansiert prosjekt med innovasjonsmidler. Det betyr at det forhåpentligvis skal generere ny kunnskap som kan komme hele organisasjonen og andre prosjekter til gode. Prosjektet varer foreløpig fram til 2026.