Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Mission Jeepp Last ned

Mission Jeepp Lyon: En spennende reise av vekst, ompotting og utvikling

Siden starten av 2023 har Mission Jeepp Lyon gjennomgått en imponerende utvikling. Etter at misjonærene Mariana og Matéus forlot byen, har Dina og Manou tatt over stafettpinnen, og de har virkelig ført misjonen til nye høyder. Gjennom samarbeid med United Protestant Church of France har Jeepp-misjonen vokst både i antall deltakere og i sine aktiviteter. Men hvordan har denne veksten påvirket misjonen, og hva er veien videre?
Del Facebook Twitter E-post

Misjonen finner nye veier i hjertet av Lyon

Mission Jeepp program

Mission Jeepp program

I løpet av det siste året har Jeepp Lyon sett en betydelig økning i oppslutning, spesielt blant studenter og unge profesjonelle, med en vekst på hele 10 %. Aktivitetene har også blitt utvidet, med nye initiativer som samarbeid med speiderne og Fondacio, der målgruppen nå også inkluderer ikke-troende på jakt etter å utforske troen og spirituelle veier.

Gjennom et nært samarbeid med menigheten i Terreaux har Jeepp bidratt til å utdanne kirkemedlemmer i misjon og velkomst, og denne veksten har ført til at misjonen har tatt imot stadig flere med åpne armer. Jeepp-misjonen beskriver seg selv som en tomatplante – stadig i vekst, men fortsatt avhengig av støtte for å bære frukt.

 

Ompotting – nye steder, nye muligheter

Ompotting av tomater

Ompotting av tomater

Med denne veksten kommer også nye utfordringer. Dagens lokaler på rue Fénelon er rett og slett for små til å romme alt som skjer, noe som har ført til at misjonen nå midlertidig har flyttet sine aktiviteter til andre menigheter i Lyon. Mandager holdes nå på La Sarra i Oullins, mens tirsdager er flyttet til Espace Bancel i sentrum av byen. Dette ser de som en midlertidig «ompotting» som åpner for enda større vekst og misjonsdynamikk, med håp om at dette kun varer i ett til to år før de kan vende tilbake til nye, tilpassede lokaler på rue Fénelon.

 

Utvikling og et håpefullt blikk mot fremtiden

Rue Fénelon, Lyon

Rue Fénelon, Lyon

Jeepp Lyon har store planer for fremtiden. Med støtte fra regionrådet jobbes det med å tilpasse lokalene på rue Fénelon for å gjøre plass til flere studenter og tilrettelegge bedre for Jeepp-misjonens behov. I tillegg åpner det seg stadig flere muligheter for samarbeid på tvers av kirkesamfunn, blant annet gjennom House of Unity, som gir plass til enda flere misjonerende aktiviteter innen 2026.

Med en sterk tro på vekst under Guds omsorg, ser Jeepp Lyon mot fremtiden med optimisme og takknemlighet. De ber om forbønn for sine nye lokaler, de kommende prosjektene, og for at misjonens arbeid kan fortsette å blomstre.

 

Vi ber om din forbønn

Mission Jeepp Lyon trenger dine bønner og støtte for å fortsette sitt viktige arbeid. Be for våre midlertidige lokaler, for utviklingen av eiendomsprosjektet på rue Fénelon, og for misjonsteamene som hver dag jobber for å spre evangeliets glede. La oss sammen se Guds misjon vokse og blomstre!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp