Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Pastorer i Champigny menighet og NMS misjonærer, Mary og Rafi Rakotovao Last ned

Et vitnesbyrd om tro og enhet: Innvielse av kirken i Champigny

Champigny, en rolig forstad i utkanten av Paris, opplevde et historisk øyeblikk søndag 10. mars da dørene til deres nye kirke ble åpnet for å ønske velkommen for første gang.
Del Facebook Twitter E-post


Mary Rakotovao, NMS misjonær, leder nattverden.

For Mary og Rafi, våre to dedikerte misjonærer som har jobbet i Champigny de siste to årene, markerte denne innvielsen ikke bare begynnelsen på en ny fysisk struktur, men et vitnesbyrd om et stort engasjement fra en menighet som ivrer etter å aktivt delta i vitnesbyrdet om Guds kjærlighet og enhet.

Forventningene som ledet opp til innvielsen av den nye kirken var til å ta og føle på. Kirken ble offisielt overdratt til menigheten allerede i desember, men på grunn av fortsatt pågående arbeid inne i kirkesalen fikk menigheten aldri anledning til å teste ut kirken før innvielsessøndagen. Så denne åpningssøndagen ble virkelig «le grand finale» hvor man tok i bruk kirkerommet for aller første gang. Og det med en fullsatt kirkesal som rommer 300 personer. I frykt for å bli for mange måtte alle deltakerne registrere seg på forhånd, noe som resulterte i at man måtte si nei til nesten hundre mennesker som ønsker å komme og bivåne åpningen. Så for å sikre inkludering av alle ble seremonien derfor også sendt direkte over internett, slik at de som ikke klarte å sikre seg en plass, allikevel kunne delta i feiringen på nettet.


Koret synger.

Mens den eksterne støtten og interessen fra det bredere kirkefellesskapet var bemerkelsesverdig, med mange prester og nabomenigheter som ønsket å delta på åpningsgudstjenesten, var det engasjementet til de lokale menighetsmedlemmene som virkelig resonerte. Hvert aspekt av innvielsen ble nøye koordinert, med team utpekt for velkomst, matlaging, servering, lyd og teknikk og rengjøring. Deres kollektive innsats forvandlet arrangementet til en gledelig affære og understreket Champigny-menighetens etos av fellesskap og tjeneste.


Seksjonsleder for Europa og Brasil, Sandra Bischler frembrakte en hilsen på vegne av NMS.

Den opprinnelige kirken fra 1958 har vært et hjem for dåp, konfirmasjoner, ekteskap, begravelser og utallige delte øyeblikk for mange mennesker. Den sto stolt helt til 2016, da den måtte vike plass for den fremtidige Metroen i Grand Paris Express. Grand Paris Express-prosjektet tvang menigheten til å gi vei for den kommende metrostasjonen. Åtte år senere åpnes en ny kirke sine dører, rett utenfor Metro-stasjonen, med alle de mange reisende som vil passere forbi hver dag. Dette er en unik mulighet for Champigny-menigheten. Kirkens tilstedeværelse, strategisk plassert langs veien hvor det forventes at omkring 50 000 daglige pendlere kommer til å passere, gir nemlig en unik mulighet for utadrettet arbeid og engasjement med det lokale samfunnet. Denne muligheten symboliserer ikke bare en fysisk struktur, men kirkens store glassdør med innsyn til en stor skjerm hvor kirkens symbol får lyse, er også et symbol for håp og nestekjærlighet – en invitasjon til alle som passerer forbi til å oppleve varmen og inkluderingen innenfor kirkens åpne dører.


Regionspresident Samuel Amédro.

Innvielsen av Champigny-kirken handler ikke bare om en ny bygning; det er et vitnesbyrd om vekst og utvikling av en menighet som ønsker å forplikte seg til å spre Guds kjærlighet og håp til denne verden. I søndagens tale, som ble holdt av regionspresident Samuel Amédro, ble vi alle minnet om at vi som tror er alle allerede lys og salt i denne verden. Når kirkedørene derfor åpnes bredt, ønsker de velkommen, ikke bare de troende, men alle som søker trøst og fellesskap i en verden som lengter etter tilhørighet.


Menighetsrådleder, Hervé Kouamouo, viser frem glassengelen som ble gitt som en gave fra NMS.

Vær med og be for arbeidet til Mary og Rafi Rakotovao, og for arbeidet i Champigny.


Fullsatt sal i Champigny.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp