Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Last ned

Ny begynnelse i Nice: En misjonsreise utspiller seg

Byen Nice ligger langs den pittoreske bredden av den franske rivieraen, og har blitt bakteppet for et nytt kapittel i livet til Mateus og Mariana. Oppdraget deres? Å tenne en gnist av tro blant universitetsstudenter og unge voksne gjennom prosjektet deres, passende kalt Mission Jeepp.
Del Facebook Twitter E-post


Ekteparet Mariana Erhardt og Mateus Pereira

Da de slo seg ned i sine nye omgivelser, kastet ikke Mateus og Mariana bort tiden, men satte seg to mål. Det første målet var å tenne en gnist av tro blant unge voksne og studenter i Nice. Det andre målet er, gjennom samarbeid med den Forente Protestantiske kirken i Frankrike, forkortet EPUdF, å legge grunnlaget for opplæring av fremtidige misjonærer innen kirken.

Reisen deres har ikke vært uten utfordringer. Til tross for at de først hadde kontakt med noen unge individer som var ivrige etter å engasjere seg i kirken, ble paret møtt med utfordringen med å gjenopplive en gruppe ungdommer som sårt trengte en giv. Likevel, midt i hindringene, dukket det opp stråler av håp. Et partnerskap med en katolsk familie førte til den uventede lanseringen av et økumenisk bønneinitiativ, som trakk til seg nysgjerrige mennesker fra alle samfunnslag.

I juni reiste også Mateus og Mariana til Norge for å delta på generalforsamlingen til NMS, hvor de delte innsikt fra det brasilianske og franske misjonslandskapet. Ved å gjenoppta kontakten med gamle venner og knytte nye forbindelser, returnerte de til Nice med nye perspektiver og fornyet entusiasme.


Unge vokse deltar i Mission JEEPP Nice

Tilbake i sin nye hjemby, kastet paret ikke bort tiden, men benyttet tiden på å lære å kjenne de lokale kirkelige aktivitetene. Fra å delta på Alpha-kurset til å engasjere seg med universitetsstudenter og unge fagfolk, grep de enhver mulighet til å bygge broer og fremme vennskap. Et slikt bånd blomstret med en ung kvinne på en søken etter åndelig vekst, som igjen introduserte dem for sin åpne brasilianske venn.

Mens de navigerer i utfordringene med å tilpasse seg en ny by og kultur, ber Mateus og Mariana om dine forbønner. Be om visdom og dømmekraft når de navigerer i ukjent terreng. Be for pleie av meningsfylte partnerskap med lokalsamfunnet. Og fremfor alt, be for hjertene til de unge menneskene de møter, slik at disse kan få et levende møte med troen på Kristus.

I hjertet av Nice, blant den asurblå himmelen og det glitrende havet, utfolder en trosreise seg – ett trinn, en bønn om gangen. Bli med Mateus og Mariana når de legger ut på denne inspirerende misjonsreisen for å bringe håp og kjærlighet til de livlige gatene på den franske rivieraen.


Invitasjon til ungdomssamling i Nice


Nice by

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp