Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Last ned

Kirken «Le Grand Temple» i Champigny er snart ferdigstilt

Adventstiden er fylt med håp, en tid for å vente på Frelserens komme. Alle kirker forbereder seg i denne perioden for å feire jul. For den franske protestantiske kirken i Champigny har adventstiden i 2023 en spesiell betydning. For nettopp i denne ventetiden på Jesu komme, så motta menigheten det storslåtte kirkebygget de har ventet på. Og dette bare noen dager før jul.
Del Facebook Twitter E-post

Siden den første steinen ble lagt 18. september 2021, har byggearbeidet vært kontinuerlig i gang med den nye kirken. Og selv om der har vært forsinkelser i den opprinnelige tidsplanen satt av utbyggeren som er ansvarlig for prosjektet, så nærmer bygget seg nå ferdigstillelse. Menigheten har i disse dager fått overlevert kirkebygget – dette selv om der fortsatt gjenstår en del detaljer for å ferdigstille innsiden av bygget. Vi ser på dette som en vakker julegave fra Herren til Champigny-menigheten og til hele vår Kirke.

I hele desember og utover nyåret kommer menigheten til å forberede seg aktivt på innvielsen av kirken. I tre uker, fra søndag 10. mars til 31. mars 2024, som er første påskedag, vil vi ha en såkalt «innvielsesmåneden». Da vil kirken være åpent hver dag – morgen, ettermiddag og kveld – for å ønske publikum velkommen til gospelkonserter, kor, skuespill, utstillinger, konferanser, filmer, men også lek og ulike aktiviteter for barn og familier. Der vil bli organisert møter for ungdom og unge voksne. Det er også planlagt en scenografisk belysning av fasaden om kvelden.

«Innvielsesmåneden» vil være hovedarrangementet for menigheten i 2024. Målet med å organisere dette er å gjøre kirkens nærvær og vitnesbyrd kjent for alle innbyggerne i de syv kommunene i sognet. Disse syv kommunene er: Bry-sur-Marne, Champigny-sur-Marne, Chennevières-sur-Marne, Joinville-le-Pont, Le Plessis-Trévise, Ormesson-sur-Marne og Villiers-sur-Marne. Disse kommunene har tilsammen omtrent 200 000 innbyggere totalt, hvorav 77 000 bor i Champigny. Den fremtidige Champigny-undergrunnsstasjonen – for tiden under konstruksjon – ligger rett overfor det storslåtte kirken og forventes å være i drift innen 2025. Når denne stasjonen er ferdigstilt så forventer byplanleggere en daglig passasje for nesten 50 000 passasjerer. Alle disse menneskene vil da også passere rett foran den storslåtte kirken.

«Innvielsesmåneden» er et ambisiøst prosjekt for menigheten. Men gitt mulighetene som Grand Paris Express-prosjektet gir, vil denne begivenheten være startskuddet for menighetens misjonsprosjekt, som menigheten utarbeidet i september 2022. Misjonsprosjektet vil være hovedfokus for Champigny-menighet og omegn i årene som kommer. Vær med å be for Chamipigny-menigheten og at bruken av den nye kirken må bli til velsignelse for både menigheten og lokalsamfunnet.

Champigny-kirken fra innsiden

Champigny-kirken fra innsiden

Rafi og Mary Rakotovao, NMS misjonærer i Champigny

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp