Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Mission Jeepp Last ned

Bli kjent med Dina – Den nye ungdomspastoren i Misjon JEEPP

Fem år har gått siden NMS og Missão Zero sammen med den protestantiske kirken i Frankrike, EPUdF gikk sammen for å starte et arbeid for studenter og unge voksne midt i Lyon sentrum. Nå er dette arbeidet oppe og går, og til sommeren skal våre brasilianske misjonærer Mateus og Mariana starte et nytt tilsvarende prosjekt i Nice. Den protestantiske kirken i Frankrike har derfor kalt pastor Dina til å være den som skal overta og drive arbeidet i Lyon videre. Les mer og bli kjent med hvem Dina er.
Del Facebook Twitter E-post
Pastor Dina Radafiarijaona sammen med misjonærene Mariana Erhardt og Mateus Pereira

Pastor Dina Radafiarijaona sammen med misjonærene Mateus Pereira og Mariana Erhardt

– Hvem er Dina Radafiarijaona?

– Jeg har vært gift med Christelle (fransk-sveitsisk) i 21 år, og vi har tre barn som nå er unge studenter.

 

– Fortell oss litt om bakgrunnen din før du kom til Jeepp.

– Før jeg kom til Jeepp, begynte jeg i pastoraltjenesten i en alder av 26 år, og jeg var pastor i Den Forente Protestantiske Kirken i Frankrike, EPUdF i 17 år. Først i Ardèche i Privas, hvor jeg fikk sjansen til også være ansvarlig for internasjonale relasjoner for vår regionale synode. Takket være dette mandatet fikk jeg være med på utveksling med kristne fra Europa, Afrika, Asia og Stillehavet. Og takket være den meget vakre protestantisk-katolske avtalen i Privas har vi utviklet et sterkt vennskap med de forskjellige prestene og vi har kunnet stå sammen i et interreligiøst arbeid med muslimene der, som var utrolig givende.

– Så, i Drôme i Portes-lès-Valence, jobbet jeg i en menighet som lot meg få å utvikle et arbeid med unge mennesker (barn, tenåringer og studenter), og i tillegg fikk jeg lov til å engasjere meg i det nasjonale konfirmasjonsarbeidet i EPUdF. Jeg hadde også to pastorale tjenester som var rike og fulle av lykkelige møter.

– Ting du liker: favorittfargen, mat- og musikkgruppen din?

– Jeg liker virkelig fargen rød av tre grunner. For det første er rødt fargen på Den Hellige Ånd i liturgien. For det andre gjør intensiteten i denne fargen meg utrolig glad. For det tredje, når jeg velger denne fargen for dagboken min og telefonen min, så finner jeg dem igjen mye raskere når jeg legger dem fra meg hvor som helst i huset.

– Når det gjelder favorittmaten min og favorittbandet mitt, så kommer det alltid an på humøret. Så for øyeblikket er favorittretten min laks med sesamfrø kokt i tataki med ris. Selvfølgelig i Frankrike kommer den beste laksen fra Norge! Mitt nåværende favorittband er The Beatles. Etter at jeg så filmen «Yesterday» som handler om at ung mann som plutselig opplever at verden ikke kjenner til Beatles sin musikk, ble jeg helt opphengt i det blå og røde albumet til The Beatles. Men også musikken fra musikalen «Hamilton» er på vei inn i hjertet mitt.

– Med etternavnet ditt ser vi din tilknytning til Madagaskar. Hva kan du si om det?

– Radafiarijaona; det er navnet på foreldrene mine av gassisk opprinnelse som møttes i Frankrike under studiene på 70-tallet. Jeg er født i Frankrike og vokste opp her. Men min kone og jeg tilbrakte et år på Madagaskar under studiene, og hun var jobbet som misjonærsykepleier.

– Nå, på mystisk vis, knytter familienavnet meg ikke bare til Madagaskar, men også til Norge. For i landsbyen til min fars forfedre i Ambohimasina, er det en liten kirke hvor på det på kirkegården er begravet norske misjonærer. Det var disse misjonærene som introduserte familien min for den kristne tro. Nå er jeg her på Misjon Jeepp, som også er resultatet av arbeidet til NMS og Missão Zero! Så dette fellesskapet og denne kirkens historie, som er i tråd med min personlige historie, gir meg glede, energi og selvtillit i misjonens tjeneste.

– For å avslutte dette intervjuet, gi oss et bibelvers som inspirerer deg.

– Det som inspirerer meg nå, det som bærer meg, bærer oss, er Guds trofasthet i våre personlige livshistorier, men også for alle jordens folk gjennom de lykkelige møtene som Han gir oss for å leve. Derfor betyr Salme 118,1 veldig mye for meg: «Takk Herren, for han er god, evig varer hans miskunn».

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp