Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Spiller gitar Last ned

Ungdomsarbeidet i Paris blomstrer!

For flere år siden ble ungdomsarbeidet Mission Jeunesse (MiJi) startet i Paris av norske misjonærer gjennom NMS. I dag er Mission Jeunesse et levende ungdomsarbeid på tvers av flere lutherske kirker i Paris. Her samles ungdommer og studenter til gospelkonserter, leirer, sportsturneringer og andre arrangementer gjennom skoleåret.
Del Facebook Twitter E-post
MiJi Ungdom samlet

MiJi Ungdom samlet på leir

I november ble den årlige leiren «Académie de louange» (Lovsangsakademiet) avholdt i Orsay utenfor Paris. MiJi samlet over 60 ungdommer, studenter og unge voksne til møter, lovsang, aktiviteter og workshops! Noe av tanken bak «lovsangsakademiet» er nemlig at deltakerne får muligheten til å lære f.eks sang, dans, gitar, teater, piano, video eller musikkproduksjon, slik at de så kan ta med seg den nye lærdommen og bruke det inn i sine lokale kirker. På denne måten fungerer leiren som nettverksbygging, men også som påfyll for ungdommer og unge voksne som allerede er aktive i sine menigheter. I etterkant av leiren fikk vi i lederteamet for MiJi inn en rekke meldinger fra ungdommer, studenter og unge voksne som takket for en «fantastisk helg». De nevnte at de hadde fått nye venner, blitt sterkere i troen og hadde opplevelsen av å lære noe nytt. Mange nevnte også at de følte seg utrustede og motiverte til å bruke sine talenter i større grad. Det er stas!

Til våren skal det avholdes Académie de louange junior, og for første gang Académie de louange barneleir i samarbeid med NMSU! I forbindelse med disse to leirene reiser også to UTEAM med norske ungdommer til Paris for å være med på leir.

Miji ungdom samlet

Lovsang er en viktig del av MiJi Ungdoms uttrykk

Arbeidet til Mission Jeunesse vokser, og etterspørselen etter flere arrangementer og leirer er stor! Derfor skal også pengene som kommer inn gjennom NMSU sin årsinnsamling i 2023/2024 gå til Mission Jeunesse og barne- og ungdomsarbeid i Frankrike! Følg med på @nmsunorge og @mission.jeunesse_ for oppdatert informasjon!

Skrevet av Silje Løvdal, NMS-UCREW i Paris, ansatt som innholdsprodusent for NMSU, og medlem i lederteamet for Mission Jeunesse. (Bildene er tatt av Silje på Académie de louange november 2022)

MiJi Lovsang

Miji Lovsang

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp