Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Caroline Foot, den nye presten i Créteil Last ned

Møt den nye presten i Créteil menighet; Caroline Foote

Etter mer enn ti år som misjonsprester i menigheten i Créteil, skal Mary og Rafi Rakotovao over til nye utfordringer (mer om dette i et egen innlegg), og arbeidet i Créteil overtas nå av presten Caroline Foote. Vi vil med dette innlegget presentere dere alle for Caroline slik at dere kan bli litt bedre kjent med henne. For selv om NMS ikke lenger har misjonærer i Créteil så fortsetter både misjonsarbeidet i Créteil og relasjonen til NMS.
Del Facebook Twitter E-post

Caroline er 43 år gammel, hun er gift med Alex som er engelsk, de har fire barn: tre gutter på 15, 12 og 9 år og en liten jente på halvannet år. Hun var først sykepleier før hun begynte å studere teologi. Under pandemien avbrøt hun teologistudiene for å hjelpe som sykepleier. Så gjenopptok hun studiene for å fullføre dem.

Caroline forteller om veien til å bli prest:

« Jeg begynte å studere teologi overbevist at jeg ville bli sykehusprest, i samsvar med min yrkeskarriere, og det tok syv gode år før jeg innså at jeg spesielt ønsket å bli menighetsprest: i kirken hvor jeg gikk som barn så gikk ikke kvinnene opp på prekestolen, bortsett fra unntaksvis for å spille et musikkinstrument. Jeg oppdaget de reformerte kirkene på 2000-tallet, innenfor en økumenisk bevegelse av unge studenter og et tverrkirkelige samarbeidet som eksisterte på den tiden i Rouen. »

Caroline begynte i juli 2022 som ny prest i menigheten i Créteil. Hennes hjerte for misjon samsvarer godt med den unge nyplantet menigheten i Créteil som også er vendt mot misjon og evangelisering.

Ellers liker Caroline å lese, spise et godt måltid med noen mennesker hun er glad i, stillhet (når du bor i byen med en stor familie, føles det som en fritidsaktivitet, sier hun) og natur.

Creteil-menigheten ønsker å holde kontakten med NMS, en delegasjon fra NMS ble godt mottatt i Créteil i mai 2022 og det er planer om at NMS skal fortsette å støtte prosjekter i Créteil.

Vær med og be for Caroline og menigheten i Créteil, slik at arbeidet må fortsette å vokse.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp