Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Pastor RafimRakotovao utlyser velsignelsen på slutten av YouTube gudstjenesten Last ned

Streamer for kirken; en ny tjeneste

På grunn av nedstegninger og restriksjonene i 2020 – 2021 som følge av Covid 19-pandemien, har mange kirker begynt å streame (kringkaste) gudstjenester i sosiale medier. Dette er også tilfellet med vår menighet i Créteil, som har fortsatt å streame gudstjenester som feires i kirken live på YouTube siden pandemiens begynnelse. Og for å få dette til på en god måte har vi opprettet en ny tjeneste i menigheten; Streamere for kirken.
Del Facebook Twitter E-post

Gudstjeneste-sendingene våre på YouTube følges jevnlig av noen få dusin personer på nett, og ses i reprise mer enn 120 ganger i gjennomsnitt den påfølgende uken. Det er et beskjedent antall, men veldig oppmuntrende for et samfunn som vårt. OG dette viser at tiltross for delvis nedstegning så når vi fortsatt ut til mange.

William og hans storebror Mathieu er en del av Tech Team'etheiu

William og hans storebror Mathieu er en del av Tech Team’eth

I menigheten vår så utføres denne oppgaven av et team vi har kalt Tech Team. Teamet har 10 medlemmer som bytter på å styre teknikken hver søndag. De er stort sett unge mennesker som kan teknikk. De setter av sin tid og bruker sine talenter til tjeneste for menigheten og våre medlemmer og seere.

Men dette teamet ble ikke etablert over natten. Det tok flere måneder å oppnå dette resultatet. Faktisk, før jeg, som ansvarlig pastor og initiativtaker, kunne gi de den nødvendige opplæringen, så måtte jeg selv bruke utallige timer på internett for å lære meg hvordan strømme-programvaren fungerer og selv mestre de ulike teknikkene for å sikre god kvalitet på steamingen. Jeg gjorde først mye research for å finne det beste utstyret for pengene. Etter det skrev jeg en veldig enkel brukermanual, som gjorde det enkelt for nye å lære hvordan steaming-verktøyet fungerer.

Nå er det Teach Teamet selv som gir opplæring videre til nye medlemmer da de mestrer formidlingsverktøyene bedre enn noen. De oppfordrer også andre ungdommer til å bli med i teamet. Dette er en helt konkret anvendelse av Use Your Talent («Bruk talentene dine») i menighetsarbeidet vårt.

Takket være engasjementet og lojaliteten til medlemmene av Tech Teamet, er fellesskapet til Créteil aktivt tilstede på YouTube for kunngjøringen av Jesu Kristi evangelium. Slik sett utøver disse ungdommene en ekte tjeneste, en ny tjeneste: «Streamer» for Kirken.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp