Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Julie Horpestad. Mission Jeep holder gudstjeneste i Le Grand Temple Lyon Last ned

Mission Jeepp

Sammen med de andre Ucrew-erne i Frankrike fikk jeg besøke NMS sitt prosjekt i Lyon, der de brasilianske misjonærene Mariana og Mateus blant annet har startet opp et studentprosjekt kalt «Misson Jeepp».
Del Facebook Twitter E-post

Allerede den første uken her i Frankrike var jeg så heldig å bli invitert til åpningen av «Misson Jeepp», og til tross for språkbarrierer var det veldig gøy å få være med på oppstarten av et slikt prosjekt. «Misson Jeepp» er kort fortalt et lavterskeltilbud for studenter og unge voksne, som samles hver mandag for å dele et måltid og tanker om tro.

Under åpningen tilbake i september var vi alle spente på hvordan dette prosjektet ville bli mottatt, og det var gøy å komme tilbake nå i mars og se at prosjektet har blitt mer enn vellykka. Mariana og Mateus har virkelig lagt ned mye tid, krefter og ressurser i prosjektet som nå ønsker over tjue ungdommer velkommen hver mandagskveld.

Mariana underviser ungdommen under samlingen i Mission Jeepp

Mariana underviser ungdommen under samlingen i Mission Jeepp. Foto: Julie Horpestad

Ved hjelp av Rodolfo og Lucas det brasilianske Ucrew-teamet i Lyon, dekker og pynter de bordene, serverer mat, ønsker velkommen, synger lovsang og ikke minst har gode samtaler i grupper der alle kan delta i diskusjonen. Vi fikk være med på den siste delen av et Alpha-kurs, og i gruppen snakket vi om ulike utfordringer når det kommer til å dele sin tro med andre ikke-troende. Spesielt her i Frankrike hvor det å snakke om tro, offentlig, er tabu. Jeg ble fortalt at man for eksempel ikke kan fortelle hva man tror på hvis man arbeider for Staten, da man i verste fall kan miste jobben. Det synes jeg er veldig spennende, spesielt i et vestlig land der ytringsfriheten er grunnleggende.

Vi delte erfaringer vi har gjort oss i møte med andre, og jeg fortalte hvordan jeg opplevde det å komme til et så sekulært samfunn som «misjonær». Mine opplevelser har nemlig vært annerledes enn det som ble delt en mandagskveld i Lyon. Jeg føler meg så godt tatt imot, og i møte med andre når jeg forteller at jeg jobber i den protestantiske kirken får jeg bare positiv respons, og veldig mange er interessert i å høre hva jeg driver med.

Mot slutten av oppholdet i Lyon fikk vi snakket med Mariana og Mateus om hvordan det er å drive et ungdomsarbeid i Frankrike, og noen gode tips til hva som er lurt å huske på. Et veldig hyggelig besøk gikk mot en slutt, men jeg sitter igjen med så mange nye minner og spennende historier, og var klar for å starte opp vårt eget ungdomsprosjekt, «Light Up» i Nîmes.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp