Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Buffeten i hagen etter gudstjenesten Last ned

Installasjons-gudstjeneste av det aller første Menighetsrådet i Créteil

30. september 2018 var dagsordenen for Créteil menighet "kl 10:30, installasjon-gudstjeneste av Menighetsrådet." Denne hendelsen er alt annet enn trivial, selv for en menighet som allerede har eksistert i mange år. Og som forventet så ble dette et følelsesladet og sterkt øyeblikk for den unge menigheten i Créteil.
Del Facebook Twitter E-post

Først på programmet tok pastorene og Mary og  Rafi Rakotovao imot regionale representanter fra EPUdF (Den Forente Protestantiske Kirke i Frankrike): Pastor Bertrand Cazenove, president i den reformerte regionen Créteil-menighet tilhører, Pastor John Frederick Patrzynski luthersk prest og inspektør (tilsvarer biskop) av Paris og Gwenael Boulet nasjonal sekretær for Evangelisering og trosopplæring. Sammen med disse var der også flere som deltok i fødselen av menigheten Creteil; pastor Christian Tanon, som ledet styringsgruppen for «Mission Créteil,» og Det Norske Misjonsselskap representert ved Sandra Bischler, Til denne listen må vi også legge Monseigneur Michel Santier, katolsk biskop av Créteil, som overbrakte en varm hilsen fra våre katolske brødre og søstre,  Jean Audoli, bispedømmets representant for økumenikk og Caroline Bretones, pastor i menigheten Le Marais.

Pastor Christian Tanon, Monseigneur Michel Santier, Luthersk Inspektør av Paris Jean-Frédéric Patrzynski og Regionspresident pastor Bertrand de Cazenove,

Pastor Christian Tanon, Monseigneur Michel Santier, Luthersk Inspektør av Paris Jean-Frédéric Patrzynski og Regionspresident pastor Bertrand de Cazenove,

Siden denne dagen var av stor betydningen for menigheten så hadde mange funnet veien til kirken denne søndagen, tillegg til musikerne våre som hjelper oss så mye å synge riktig. Og sang gjorde vi stor med glede helt fra starten av gudstjenesten. Etterhvert gikk barna ut sammen med sine søndagskole-lærere for å ha søndagsskole i rommet ved siden av.  Vi som ble igjen fikk den store gleden av å høre en flott forkynnelse av pastor Christian Tanon, omkring temaet «tro og nidkjærhet».

Etter prekenen begynte selve seremonien med å installere Menighetsrådet. Det var navneopprop av hvert medlem med påminnelse om de forpliktelsene som de nå påtar seg som det første Menighetsrådet i Créteil. For både det nye Menighetsrådet og for menigheten forøvrig var dette et sterkt og uforglemmelig øyeblikk.

Før vi avsluttet gudstjenesten helt fikk vi også den store gleden av å lytte til en mini-konsert med Céline Cheynut og døtre Jane og Julia, akkompagnert på gitar av et stort navn innen musikk og sang, Georges Seba. Deretter var det Mr. Laurent Cathala, ordfører i Creteil, og Patrick Douet, ordfører i Bonneuil-sur-Marne, som på vegne av sivile myndigheter uttrykte interesse for hva vi gjør.

Forbønn for det nye Menighetsrådet

Forbønn for det nye Menighetsrådet

Helt til slutt var det Corinne Bitaud, leder for det nye Menighetsrådet, og Rebecca Pineros, president i sosiale foreningen Créteil 113, som delte med oss de tiltak de ønsker å drive i de kommende månedene.

Da Corinne annonserte «buffet’en for åpnet,» var ikke de fremmøtte vanskelige om å be om å hedre alle de «gode ting» som menighetsmedlemmene hadde stelt i stand for oss. Og siden været var helt ideelt, hverken for varmt eller for kaldt, med en fantastisk sol, ble hagen gradvis fylt med sultne og glade gjester. Og som vi er vant til i Créteil så var atmosfæren hele ettermiddagen fylt av godt humør, vennlighet og vennskap.

Vår nye menighet er nå lansert. Må Herren være med oss slik at vi som menighet vet hvordan vi skal uttrykke alle våre talenter i bønn, i gjensidig hjelp og i kjærlighet. Må vår nidkjærlighet aldri avta, og vår tro styrkes daglig.

Gruppebilde av Créteil Menighet 30.sep 2018

Gruppebilde av Créteil Menighet 30.sep 2018

Tekst av Joëlle ARBOUSSE-BASTIDE

Photo av Jean-Christophe DAROLLE

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp