Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Hambisa Ayana Last ned

«Summer Together» er tilbake igjen.

Endelig etter tre år kunne det populære ungdomsleiren «Summer Together» gjennomføres igjen, dog kun med ungdommer fra Kamashi.
Del Facebook Twitter E-post

«Summer Together» er en årlig samling for ungdommer ved ungdomssenteret i Kamashi. Da kan de komme sammen og dele ideer og erfaringer, leke og lære, og få venner både i og utenfor Kamashi. Ved tidligere leirer deltok ungdommer fra Kamashi, Tongo, Gambela, og gjester fra Norge. Så måtte programmet i 2020 utsettes på grunn av koronapandemien og alvorlige sikkerhetsproblemer i området, som gjorde det umulig for ungdommer å samles.

I slutten av august 2023 kunne «Summer Together» organiseres på nytt ved Kamashi ungdomssenter, men på grunn av sikkerhets- og transportproblemer var det kun ungdommer fra selve Kamashi som kunne delta i arrangementet. 83 deltakere (29 kvinner og 54 menn) var samlet, inkludert ungdomslederne fra staten.

Her forteller noen deltakere om sine erfaringer:

Bildet viser en ung jente

Makiya er svært takknemlig for at hun kunne delta på leiren.

– Mitt navn er Makiya Abdissa, og jeg går fortsatt på skolen. Det var  fantastisk for meg til å kunne delta i «Summer Together». Jeg har lært mange ting under denne samlingen, blant annet hvordan jeg presenterer meg selv for andre mennesker og hvordan jeg best snakker med dem. Ungdomslederne lærte oss mange ting, blant annet ferdigheter som vi vil dele med de som ikke deltok i år, og vi vil oppfordre dem om å delta neste gang. Jeg vil gjerne si til andre unge mennesker: La oss jobbe sammen og være eksempler for hele samfunnet og landet vårt.

– Personlig er jeg utrolig glad for å være her. Selv om jeg er muslimsk, kom jeg hit for å delta i programmet. Etter min forståelse er dette arrangementet ikke bare for unge mennesker og kristne; det er for alle mennesker og religioner. Jeg oppfordrer også voksne til å delta på denne typen leir i fremtiden fordi programmet er veldig gøy. La derfor alle kristne, muslimer, ortodokse og andre religioner møtes for å dele sine erfaringer med hverandre og lære av hverandre. Det er glede og kjærlighet på «Summer Together», fred og enhet, og det er ingen forskjell etter kjønn, religion eller utdanning. Jeg er oppriktig glad for denne muligheten. Tusen takk!

Bilder viser en ung mann

Begder var gruppeleder under «Summer Together».

– Mitt navn er Begder Wakoya. Jeg er lærer på en barneskole og var gruppeleder under «Summer Together». Det gjorde meg glad å se at mange ungdommer samles og jobbe sammen. Jeg har lært mye av ungdomslederne fra regjeringen som ga opplæring under programmet. Jeg har sett de forskjellige kulturene til ungdommer med ulik religiøs bakgrunn, og deres ferdigheter. Det hjelper oss å lære av hverandre. Ungdom spiller en avgjørende rolle i alle aspekter av samfunnet, og det er noe jeg vil videreformidle til dem. I denne alderen kan de forsvare samfunnet, forandre noe, ødelegge eller bygge opp det de har arvet. Det er derfor viktig for ungdom å samles for å samarbeide i stedet for å kaste bort tid og bare henge rundt. Denne typen samling er ideell for unge mennesker, og jeg oppfordrer alle til å delta. La de som ikke kunne delta i årets program delta i neste års program slik at de kan lære og vokse.

Bilder viser en ung jente.

Mulunesh ser de store mulighetene som kommer fra «Summer Together».

– Mitt navn er Mulunesh Zewude. Jeg er leder  for kvinne-, ungdoms- og barnesaker i Kamashi kommune. Å få delta i sommerprogrammer og møte alle disse ungdommene er rene velsignelsen fra Herren. Denne samlingen var en fryd å være med på fordi unge mennesker ble effektivt motivert og oppmuntret. Ungdom kan ha en betydelige  innflytelse. Alle familier til disse ungdommene bør gi ungdommen en arena til å utfolde seg, for hvis vi ikke behandler dem ordentlig og ikke gir dem nok plass, kan de komme opp i en rekke problematiske situasjoner. Vi bør stå ved dem uavhengig av omstendighetene.

– Det ville være flott å bringe disse ungdommene til andre byer slik at de kan dele sin kunnskap og ekspertise. Det er en mulighet for noen av dem å jobbe med jordbruk, plante frøplanter og bringe utvikling til området. Jeg vil takke Kamashi ungdomssenter igjen for å ha arrangert en så god samling for unge mennesker. Det var fantastisk moro for oss alle!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp