Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Mparany Rakotondrainy Last ned

Med tillit til Gud på vei til Uganda

To unge menn fra Kamashi kom til Addis Abeba for å forberede reisen til Ungdom i Oppdrag i Uganda. Det er deres første reise til utladet, og de var naturlig nok ganske nervøse. Men de er helt sikre på én ting: "Jesus er alltid med oss uansett hva som vil skje!"
Del Facebook Twitter E-post

Wakjira og Zekariyas møtte mange utfordringer før de kom seg til Ungdom i Oppdrag sitt treningssenter i Uganda. Bilturen fra Kamashi til Asosa, hovedstaden i Benishangul Gumuz, er alltid et eventyr, og de hadde vanskelig for å finne transport midt i urolighetene. Så tok det lang tid før de endelig kunne hente passene sine. De kom til Addis Abeba onsdag 8. februar for å forberede alle papirene, som vaksinasjonskort, forsikringsbevis osv.

Fredag 10. februar, dagen de skulle fly til Uganda, hendte det store dramaet. Offisielle personer i Etiopia ser alltid ned på ungdommer som kommer fra avsides liggende strøk i landet, og de må regne med vilkårlig behandling. De to unge mennene ble stoppet og fortalt at de ikke fikk lov til å forlate landet – uten god forklaring! Etter mange fortvilte timer med ringing og diskusjoner fikk de til slutt reise likevel. Det er trist at samfunnet fungerer slik. De som tilhører svake grupper har ikke samme mulighet enn de som tilhører privilegerte grupper! Ikke alle er like for loven.

Wakjira og Zekariyas kommer fra småbyer i avsidesliggende områder og møtte mange utfordringer før de kunne bli  med i disippelprogrammet til Ungdom i Oppdrag, men de ga ikke opp. De visste at uansett hva som skjedde:  Gud vil aldri svikte de som tror på Ham.

 

Wakjira Adula (27) fra Agalo

Wakjira Adula er fra Agalo, 27 år gammel og har tre brødre. Han gikk på barneskolen i Agalo, senere på videregående skole i Kamashi. Etter endt videregående dro han til Gigil Beles for å studere ved lærerhøyskolen. Etter bestått eksamen returnerte han til Agalo for å jobbe som lærer der. Det gjorde han i tre år. Nå jobber han ved turistkontoret i Agalo hvor han leder et team for kommunikasjon og informasjon.

Wakjira vokste opp i en kristen familie og fulgte i foreldrenes fotspor. I dag leder han koret og synger i kirken i Agalo. Han bruker korøvelsene til å undervise de unge i menigheten i bibelen. På fritiden liker han å lese i bibelen og synge, og han elsker å undervise unge mennesker. Dessuten liker han å spise tradisjonell gumuz-grøt. «Jeg liker også å lage den» sier han med et smil.

Wakjira er glad og takknemlig for at han fikk muligheten til å dra til treningssenteret i Uganda. Han sier:

«Nå er det på tide for meg å lære av andre kulturer, andre land og andre unge mennesker. Jeg er klar til å dele min tro og lære mer om Gud.»

 

Zekariyas Abebe (23) fra Kamashi

Zekariyas Abebe er 23 år gammel. Han er fra Kamashi og har har seks brødre og en søster. Han begynte på Didessa barneskole da han var seks år gammel. Deretter fullførte han videregående skole i Kamashi og ble til slutt uteksaminert fra Kamashi College i 2021 med en grad som maskiningeniør. Nå jobber han som vakt ved Kamashi ungdomssenter.

Zekariyas’ mor er en ortodoks kristen og faren hans tror ikke på Jesus. Da han begynte på videregående skole i 2015, måtte han bo hos sin tante. Hun oppfordret ham til å bli med i kirkekoret. For første gang gikk han i kirken og så straks at han likte å synge og være sammen med unge mennesker. Han ble værende i Mekane Yesus-kirken fra den dagen av.

Også Zekariyas understreker at han er heldig at han fikk sjansen til å få plass på Ungdom i Oppdrag sin disippeltreningsskole. Han føler at Gud har valgt ham til å lære mer om Ham og komme nærmere til Gud. Han ser virkelig frem til å lære av og om andre unge mennesker og dele Guds Ord med dem.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp