Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sonja Küspert Last ned

Alamitu er ny prosjektleder for Safe Motherhood

Den tidligere prosjektlederen for Safe Motherhood prosjektet, Hirkoo, sa dessverre opp stillingen sin i vår. Heldigvis kunne det rekrutteres en ny leder: Alamitu Adisu.
Del Facebook Twitter E-post
bildet viser Rev. Workinesh og Alamitu ved konsentrert arbeid

Alamitu og Rev. Workinesh jobber konsentrert med prosjektdokumentene.

Jeg møter Alamitu i Asosa, vest i Etiopia. Hun kom fra Begi og jeg fra hovedstaden Addis Abeba. I Asosa er det fredelig og vi kan jobbe med prosjektdokumentene uten å bli forstyrret. Alamitu var leder for helsekontoret i Begi kommune før hun søkte  stillingen som prosjektleder. Hun er gift og har to barn, en gutt på 5 år og ei jente på 11 måneder. Hun vokste opp i Metekel nord for Blå Nilen sammen med seks brødre og tre søstre.

Nå tar hun over som leder for prosjektet med god støtte fra Rev. Workinesh, som er både leder for kvinnedepartementet og generalsekretæren i Begi Gidami synoden. Rev. Workinesh som skrev søknaden for helseprosjektet, kommer dagen etter til Asosa og vi tre har gode diskusjoner om prosjektet, fremtiden og aktivitetene. Siste dagen kommer også synodens regnskapsfører, Tamiru. Sammen med ham blir budsjettet for 2022 revidert, et vanskelig arbeid, siden det er en god del usikkerhet omkring inflasjonen, kostnadene for reparasjonen av prosjektbilen og den politiske situasjonen i Etiopia, spesielt i Begi Gidami området.

Tar vi alle de vanskelige omstendighetene med i betraktningen, hadde prosjektet et godt første år, hvor de fleste aktivitetene kunne gjennomføres. Ti kvinneambassadører ble opplært og besøker nå de gravide i deres nærmiljø. Helsesenteret i Kondala fikk bygd venterom for gravide kvinner, opplysningsarbeidet ble gjennomført og kvinner med fistelskader ble kjørt til Addis Abeba. Dessverre trenger bilen som ble overhalt i begynnelsen av 2020 en ny, kostbar reparasjon.

Før jeg kom til Asosa, hadde Rev. Workinesh og jeg et møtet med Mihiretu, lederen for Fistula sykehuset i Addis Abeba. Sykehuset støttet tidligere prosjektet ved å betale for hjemreisen for kvinnene etter operasjonen. Vi hadde en god samtale med Mihiretu, og han lovet å komme med  forslag etter et møte med de andre lederne på sykehuset, spesielt med økonomiavdelingen.

Budgetarbeid ved Rev. Workinesh, Tamiru og Alamitu

Godt samarbeid mellom Rev. Workinesh, regnskapsfører Tamiru og den nye prosjektlederen Alamitu (fra venstre).

Dessverre finnes det fremdeles uroligheter i forskjellige deler av Etiopia, også i vest, som av og til blusser opp igjen med stor styrke. Folk lengter etter fred og forsoning, men dessverre finnes det sterke krefter i samfunnet som jobber imot freden.

I skrivende stund er Alamitu på vei til Addis Abeba med tre kvinner til Fistula sykehuset. På vei til flyplassen ved Asosa ble de vitne til en overfall av en terrorgruppe som åpnet ilden mot det føderale militæret. Heldigvis slapp de unna med skrekken. De bruker fly fra Asosa til hovedstaden som gjør reisen tryggere. Siden prisen på drivstoff har steget drastisk, kan det til og med være slik at denne typen transport ikke er mye dyrere enn å kjøre bil.

Vi ønsker Alamitu kraft og Guds velsignelse for dette viktige arbeidet! Hun er motivert og vil gi sitt beste for at prosjektet skal lykkes.

                                                                                                                                                                                                                                                  

Etter mange timer er vi ferdige med arbeidet. Fra venstre: Tamiru, Alamitu, Rev. Workinesh og jeg.

                                                                                                                                                                                                                       Tekst og foto: Sonja Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp