Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Halbisa Ayana Last ned

Nå kan alle høre og lese det!

Først ble Det Nye Testamentet på Gumuz grundig revidert, så ble det lest inn som lydfiler og nå er filene tilgjengelige på minnekort og som mobilapp. Nå kan alle som har mobiltelefon – og det er de fleste – høre og lese Guds Ord på morsmål!
Del Facebook Twitter E-post

Ting tar tid, spesielt når man ønsker å gjøre et godt og grundig arbeid. Og hvem vet, kanskje tar det litt ekstra tid når man jobber i områder som Blånildalen. Da er det spesielt gledelig når ting en har jobbet med i årevis endelig er ferdig, holder høy kvalitet og viser konkrete resultater.

Lozran fra Sedal holder på med å revidere lydfilene til Det Nye Testamentet på Gumuz på SIL studio i Addis

I november 2020 skrev vi i et blogginnlegg at Hambisa, Lozran og Beyata, de tre trofaste oversetterne av det Det Nye Testamentet på gumuz nettopp var ferdige med å lese inn teksten på SIL sitt studio i Addis Abeba. Målet var at det redigerte Nye Testamentet ikke bare skulle utgis i bokform, men også som lydfil på SD kort som kunne settes inn på elektroniske medier, og som app med lyd og tekst til gratis nedlastning på mobiltelefoner.

Vi regnet med at det bare ville ta noen få uker før filene kunne utgis. Men så viste det seg at noen kapitler måtte leses inn på nytt for å få tilstrekkelig god kvalitet – og så kom borgerkrigen i tillegg til korona pandemien og alt ble så mye mer vanskelig.

Nå, over ett år senere, kan vi endelig melde den glade nyheten at de kristne i Gumuz området kan få det de lenge har lenget etter: Nå kan virkelig alle, unge og gamle, folk i byer og landsbyer, høre og lese Det Nye Testamentet på morsmål.

Ms Israel fra SIL i Addis overleverer  200 SD-kort for telefoner og PCer med Det Nye Testamentet på Gumuz til Hambisa.

Hambisa Ayana, leder for Ungdomssenteret i Kamashi og aktiv i den nye Mekane Yesus synoden i Blånildalen har nettopp fått utlevert 200 SD minnekort fra SIL:

Kvaliteten er riktig bra, lyden er klar og tydelig. Folk er svært interesserte i å få tak i disse SD-kortene for å kunne høre Det Nye Testamentet på Gumuz.

SD kortene skal fordeles til menighetene i Kamashi, Sedal, Agalo, Yaso, Belo og i Metekel på den andre siden av Nilen. I tillegg selges SD kortene til privatpersoner til inntekt for den nye Blånil-Synoden.

Enda lettere blir det med mobilapplikasjonen som ble laget av IT-avdelingen ved SIL. Ved hjelp av denne kan de som har smarttelefon og internettilgang nedlaste Det Nye Testamentet gratis. Appen med tekst og lyd vil bli brukt i mange sammenhenger, fra søndagsprogrammer i kirker og menigheter til private bibelstudiegrupper og individuell lytting.

Det er nå nesten alle som har mobiltelefoner, og det er enkelt å sette inn SD kortene som best brukes i områder uten internett tilgang.

Én ting er spesielt viktig for Hambisa:

Det er fortsatt mange her som ikke kan lese. Men så godt som alle har mobiltelefoner. Nå kan alle, virkelig alle, høre Guds ord på Gumuz!

Likevel vil det bli godt å få Bibelen på trykk! Også her får vi omsider gode nyheter fra Bibelselskapet. Trykkingen i Korea er på gang, og vi kan regne med at bøkene vil komme frem til Blånildalen i løpet av dette året.

Tekst: Klaus-Christian Küspert, foto: Hambisa Ayana

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp