Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sonja Küspert Last ned

En ny predikant

En nabo viste egyptiske Monica Fathy veien til Jesus. Nå er jenta fra Kairo på disippeltrening ved Ungdom i Oppdrag (UiO) i Muizenberg i Sør-Afrika, .
Del Facebook Twitter E-post
Bildet viser Monica

Monica i hagen til skolen

Jeg møter Monica i hagen av UiO senteret i Muizenberg ved Cape Town etter  morgenandakten. To venner fra Egypt som hadde vært ved denne skolen tidligere fortalte at NMS ga stipend og Monica søkte (jfr. blogg artikkel 14.04.2020 om Lilyan Samir Hanna https://nms.no/etiopia/2020/04/13/jeg-har-en-fred-i-mitt-hjerte-til-a-ga-tilbake/). Monica var blitt inspirert av hvordan disippelskolen i Sør Afrika hadde forandret livene deres, så da tenkte hun at hun også ville oppleve dette.

Livet til Monica har ikke vært lett. Da hun var 10 år gammel døde begge foreldrene i en bilulykke, mens Monica overlevde. Hennes to eldre søstre tok seg av henne inntil de giftet seg; da var  Monica 16 år gammel og fra da av levde hun alene i huset til foreldrene. Etter skolen tok hun utdanningen i bedriftsøkonomi.

Monica er døpt inn i den ortodokse kirken, men inntil hun var 17 år gammel spilte religionen ikke noen rolle. Det ble annerledes da hun kom i kontakt med naboen, en ung man som var 10 år eldre enn henne og som var som en storebror for henne. Han var også kristen og oppfordret henne til å lese i Bibelen og bli en aktiv kristen. Med hans støtte vokste hun i troen og det å være kristen ble en viktig del av livet hennes. Motivasjonen for å dra til Muizenberg var å gjøre noe for Jesus, å bli bedre kjent med Han, lære mer og være åpen for troen.

Bildet viser Eric Stoneman

Eric Stoneman er studierådgiver ved skolen og kontaktperson for NMS. Han har hjulpet mye til å få til både opphold og visum for NMS stipendiater fra andre afrikanske land.

Det er ikke lett å være kristen i Egypt. Spesielt ille var det da muslimbrødrene herjet i landet. De prøvde å tvinge alle til å bli muslimer. Heldigvis er situasjonen i Egypt nå bedre.

Da Monica kom til Sør-Afrika for tre uker siden var alt  nytt. Det var en stor overgang og det er fortsatt utfordrende å bo sammen med fem andre jenter på et rom. Hun var vant til å ha et rom for seg selv. Også språket er en utfordring, engelsk er ikke morsmålet hennes. Men i intervjuet med meg snakker hun bra engelsk, og som ungt menneske kommer hun sikkert til å gjøre store fremskritt i språket de neste ukene. Dessverre er det ingen andre som snakker arabisk eller har arabisk bakgrunn på skolen akkurat nå. Men hun trives og føler at hun har tatt den rette avgjørelsen. Opplegget ved skolen passer fint til det hun liker: musikk og sang, og å være sammen med andre ungdommer. Hun er glad i mennesker, liker å hjelpe dem av hele sitt hjerte og ønsker å gi av seg selv. Dessuten er hun glad i naturen og liker meditasjon.

I løpet av de tre ukene hun har vært i Muizenberg, ble hun venner med ei jente fra Zimbabwe som bor på samme rommet. Det er hun glad for. Denne jenta er også med i Monicas gruppe av 16 studenter som skal gjøre «outreach» (evangelisering) in Malawi de siste tre månedene av den 6 måneders opplæringstiden.

På spørsmålet hva slags planer hun har etter tiden ved UiO i Sør Afrika forteller hun:

Jeg vil gjerne forkynne, men i landet mitt er det ikke tillatt. Derfor vil jeg gjerne gjøre det i et annet land hvor også Ungdom i Oppdrag jobber.

Vi ønsker Monica alt godt for oppholdet ved skolen i Muizenberg og for «outreach» i Malawi hvor hun skal forkynne Guds ord, og håper hun kan fortsette med det også etter at tiden ved disippeltreningssenteret er over,

Tekst og foto: Sonja Küspert

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp