Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Klaus-Christian Küspert Last ned

Ungdomsleir for minoriteter – mot alle odds

Endelig er tiden inne! 25 unge mennesker fra 8 ulike etniske grupper er på vei til Gambela. De måtte vente lenge på denne dagen!
Del Facebook Twitter E-post

«Youth Mission Camp» som en del av «Mao prosjektet» for unge kristne fra sårbare og marginaliserte grupper har måttet utsettes flere ganger, først på grunn av pågående uro og stengte veier, så på grunn av Covid 19. Og igjen sto leiren i fare for å bli kansellert på grunn av den politiske situasjonen. Nå er til og med veier rundt Asosa stengte og soldater står med våpen klare. Men entusiasmen var større enn frykten. Derfor aksepterte noen deltakere flere dagers fotturer og lange omveier. Andre bestemte seg for å kjøre gjennom områder der det nylig hadde vært overfall. Det sa de ingenting om før de hadde kommet godt fram.

Meher Omot fra Gambela er frivillig ungdomsleder i Gambela og medarbeider i Mao prosjektet. Han leder forberedelsen til Youth Mission Camp og er ansvarlig for gjennomføringen. Stor takk til Meher for å ha påtatt seg denne vanskelig oppgaven.

Ungdomsleiren forberedes og ledes av frivillige fra forskjellige kirker, med aktiv hjelp av NMS-rådgiver Mparany Rakotondrainy og vår etiopiske partner, SIL Ethiopia. Vi vil gjerne takke alle disse ildsjelene for det utmerkede arbeidet som allerede har blitt gjort under vanskelige forhold.

Når vi spør etter formålet med denne samlingen, bør vi først og fremst se på situasjonen for unge mennesker i Etiopia – for unge mennesker som tilhører minoriteter i sitt hjemland, for eksempel Hozo, Seze, Gwama og Komo. De er ungdommer som bor i et miljø som er fiendtlig mot kristne og som selv av kirken ikke behandles som likeverdige. Våre unge Mao-venner tilhører en marginalisert og diskriminert minoritet i samfunnet, og de er kristne som bor i et område der dominerende grupper (også i deres egen etniske gruppe) viser fiendtlige holdninger mot kristne.

Når de unge menneskene, som alle jobber aktivt og frivillig i sine menigheter – som ungdomsledere, som bibeloversettere, som musikere – møtes på fredag ​​på området til den anglikanske kirken i Gambela, er det viktigst at de kan møtes fritt og som likeverdige, der forskjellige språk og kulturelle uttrykksformer ikke blir sett på som en hindring eller skam, men som en berikelse. De vil se at det godt går an å være både kisten og Anywaa eller Gumuz, at gutter og jenter kan delta på lik linje, at de kan få venner på tvers av etniske grenser, og bygge nettverk. Programmet består hovedsakelig av sport og spill, kunstneriske aktiviteter og team building. Musikk og bønn hører med og kommer til å gjenspeile rikdommen av kulturelle uttrykksformer.

Det anglikanske fotballaget i Gambela venter på gjestene fra Begi, Kondala, Tongo og Kamashi

For NMS i Etiopia vil denne ungdomsmisjonsleiren være den kanskje største og viktigste hendelsen i år, og vi gleder oss til mange flotte bilder, videoer og lydopptak som skal publiseres her i løpet av de neste ukene.  Tusen takk til alle som ikke mistet troen at et slikt arrangement kunne gjennomføres – mot alle odds – og som aktivt deltok i forberedelsene.

Vi ønsker deltakerne og lederne at «Youth Mission Camp» kan gjennomføres i fred og uten problemer og at de som kommer vil få ny inspirasjon. Vi er med dere denne helgen 3.-6. september og ber for at alt skal lykkes.

Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp