Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Foto: Marit Mjølsneset Last ned

Bli med på Spleis-aksjon!

Pengene fra denne spleisen går til å forhindre sult i Blånildalen i Etiopia. Uroligheter i området driver mennesker på flukt, hus blir brent og åkrene blir ikke sådd før regntiden. Nå haster det å forhindre en sultkatastrofe!
Del Facebook Twitter E-post

I Vest-Etiopia der NMS har mye av sitt arbeid merkes nå økt spenning mellom lokale myndigheter og gerilja. Tidligere bar konflikten preg av etniske grupper som sto opp mot hverandre, men den siste tiden har vi sett mennesker som tyr til våpen mot egne og andre grupper i frustrasjon over å ikke bli sett, hørt eller prioritert. De har ingen håp for framtida og mangler arbeid, mat, elektrisitet og tilgang til sykehus.

Alt blir bra igjen, trøster vi oss med i Norge. Men mennesker i andre deler av verden har ikke den samme framtidstroen.

I Etiopia merker de ettervirkninger av korona med stor arbeidsledighet, økte priser på mat og uroligheter rundt i landet. Folk spiser færre måltid per dag. Alle kjenner noen som er smitta og noen kjenner folk som er døde. Men myndighetene kan ikke stenge ned – da ville matmangelen ta flere liv enn pandemien.

I Kamashi i Blånildalen fører urolighetene til at sivilbefolkning havner i skuddlinjen under flukt, åkeren blir ikke sådd i tide før regntiden, hus blir brent og husdyr drept eller stjålet. Utsiktene er frykt, sorg og sult.

Nedbrent hus i Kamashi

Kirken i Etiopia ber nå om hjelp til å nå ut til de som føler seg forlatt og for å forebygge en mulig hungersnød. NMS ønsker å gi menneskene troen på en bedre framtid.

Samarbeid med viktige aktører i samfunnet i Blånildalen, for eksempel ungdomssenteret i Kamashi, gjør det mulig å nå raskt ut til mennesker i nød på kort varsel.

Gjennom våre prosjekter blir minoriteters rettigheter, språk og kultur løftet fram og evangeliet delt. Utdannelse gir håp om en ny framtid. Men akkurat nå er de grunnleggende behovene viktigst.

Vil du være med og støtte denne spleisen, slik at mennesker kan få et verdig liv med varig håp? Da går du inn på denne linken: https://www.spleis.no/project/181418

Dersom du ønsker å starte en innsamling for Etiopia på egenhånd på Spleis. Se her: http://www.spleis.no/nms

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp