Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Klaus-Christian Küspert Last ned

Tilbake til skolen

Skolen i Mus'a Sheware ved Bambasi er åpen igjen etter å ha vært stengt i flere måneder. Hva tenker foreldre, elever og lærere om at skolene har åpnet igjen? Vi har samlet noen meninger fra Sheware skole.
Del Facebook Twitter E-post

Sentaye Kara (mor)

Sentaye Kara (40) fra Mus’a Shewara er mor til ei jente på skolen.

– Som foreldre er jeg veldig glad for at regjeringen har funnet et system som bringer barna tilbake til skolen. Da barna var hjemme på grunn av Corona, løp de bare rundt i landsbyen; det var bortkastet tid både for dem og for oss som familie. Da vi hørte at skolen snart skulle åpne igjen, trodde vi det ikke før barna virkelig begynte å gå. Mens de var hjemme, spurte de oss ofte når de kunne gå til skolen igjen. Nå fikk vi endelig svar på spørsmålet. Da datteren min ikke hadde skole, hjalp hun meg bare i huset, men nå kan hun endlig fortsette med utdannelsen. Jeg har store forventinger når det gjelder fremtiden til min datter!

Zebiba Gelan (elev)

Zebiba Gela (10) er elev i 3. klasse på Shewara skole

– Jeg er glad for å ha kommet tilbake til skolen igjen. Da jeg var hjemme, var det ingen læring, ingen lesing og skriving og ingen lek med vennene mine. Jeg savnet skolen og vennene mine så mye! Nå er skolen endelig åpen igjen. Jeg er svært glad for det fordi jeg kan gjøre alle ting sammen med vennene mine igjen. Grunnen til at jeg liker å gå på skolen er at jeg vil bli lærer når jeg er ferdig med utdannelsen.

Kalid Abdulahi (elev)

Kalid Abdulahi (9) går i 3. klasse på Shewara skole

– Jeg er glad for at skolen er åpen igjen! Jeg drømte hver dag om at den skulle åpne igjen. Jeg ventet lenge på den dagen. Nå kan jeg gå til skolen med vennene mine igjen og spille fotball med dem. Dette er bare fantastisk. Da jeg var hjemme, hadde alt stoppet, jeg savnet til og med lekselesingen. Hele tiden var jeg opptatt med å hjelpe foreldrene mine. Nå kan jeg leke sammen med vennene mine igjen. Drømmen min er å bli Mao-lærer en dag .

Muhamed Abdu (lærer)

Muhamed er Mao-lærer på skolen i Mu’sa Shewara

– Som Mao-lærer er jeg glad for at barna er tilbake på skolen. Skolen var stengt så altfor lenge. Det var ingenting som skjedde her på skolegården i flere måneder og skolemøblene var fulle av støv. Da barna var hjemme, sendte noen foreldre dem langt av gårde for å gjete dyreflokkene til andre mennesker. De brukte barna til å tjene penger til familiens opphold. Jeg er så glad for at skolen er åpen igjen; nå kan barna lære igjen i stedet for arbeide hver eneste dag. Her i landsbyen jobbet vi hardt for at skolen kunne åpne igjen, og for at barn som var sendt bort som gjetere skulle komme tilbake. Nå har jeg startet å undervise Mao-barna igjen. Det var kjedelig bare å sitte hjemme uten å ha noen undervisning.

Det første vi må gjøre er å fylle gapet i barnas pensum og vise dem hvordan de kan ta igjen det de tapte. Selv om skolen er åpen, betyr ikke det at corona er borte. Nå er det bare lov å være 25 elever i en klasse for å unngå nærkontakt. Vi viste barna hvordan de skal bruke ansiktsmaskene på rett måte for å forhindre Corona smitte. Og vi ber innstendig om at alle barna kommer tilbake til skolen!»

Tekst: Mparany Rakotondrainy; foto: Fekadu Deressa

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp