Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Lozran Ayana Last ned

Den eventyrlige reisen

Hambisa og Lozrans reise til Addis Abeba for å spille inn den nye versjonen av det Nye Testamemtet på gumuz var et eventyr få mennesker som vil lese dette noen gang har opplevd.
Del Facebook Twitter E-post

Hambisa og Lozran (f.v.) – de to mest ivrige bibeloversetterne

I mer enn to år har Hambisa, Lozran og teamet i Kamashi ventet på å gjøre lydopptak for det reviderte Nye Testamentet på gumuz. SIL er en god samarbeidspartner til kirkene, og de har et studio der de kan ta opp en lydversjon av hele Bibelen. Derfor skulle teamet fra Kamashi komme til Addis Abeba, allerede i fjor. Men hver gang de skulle reise kom noe i veien – for det meste politiske uroligheter som gjorde at veiene ble stengt og det ble livsfarlig å kjøre mellom byene.

Godt å være tre personer som fører motorsykkelen gjennom elva.

 

I store deler av 2020 prøvde de igjen å komme, men det var fortsatt for utrygt. Hambisa og Lozran spurte om de kunne bruke bilen fra staten for å komme seg fra Kamashi til Asosa gjennom Blånildalen. Det var fortsatt for utrygt å reise på den gode veien via høylandet. Veien i dalen er dårlig – det er høyt gress og mange hull. De ble eninge med det statlige kontoret om en dato for reisen, men da dagen kom, hadde det regnet så mye at veien var ufremkommelig.

En dårlig vei – bra at motorsykkelen er liten og lett å få opp igjen.

Hambisa og Lozran var redde for at denne innspillingen av det Nye Testamentet aldri ville skje. Derfor bestemte de seg for å ta den lille motorsykkelen som tilhører ungdomssenteret i Kamashi og kjørte på den lange og dårlige veien langs Blånilen. I begynnelsen var de redde, men så ble det ganske morsomt, forteller Hambisa. Underveis måtte de krysse elver, kjøre gjennom steinras, bære sykkelen over trestammer og bane vei gjennom mannshøyt gress. Til slutt – etter 12 timer – kom de frem til Sedal der de fikk tatt offentlig transport til Asosa dagen etter. Fra Asosa tok de fly, og nå er de trygt fremme i Addis Abeba.

Fremme ved SIL – nå kan innspillingene av Nye tesatamentet på gumuz starte

På mandag begynte de å spille inn på det Nye Testamentet. Arbeidet deres vil vare i mer enn 20 dager. De føler seg lettet og fulle av nytt mot fordi de greide å komme til Addis Abeba. Drømmen om å utføre dette viktige og spennende arbeidet ble oppfylt.

Tekst: Mparany Rakotondrainy, oversettelse Sophie Küspert-Rakotondrainy, foto: Lozran Ayana

 

 

 

 

Lozran har lagt ut en filmsnutt på youtube hvor man ser litt av den eventyrlige reisen: https://www.facebook.com/696881363751024/videos/213587200320153

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp