Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Ayele Enjifata Last ned

Ayeles drøm

Ayeles store drøm er å tilbe Gud med musikk og synge på sitt eget språk. Han har lagt ned mye arbeid og har aldri gitt opp å lære å spille piano.
Del Facebook Twitter E-post
Ayele synger

Ayele fremfører en av sine sanger

Ayele Enjifata er 29 år gammel og fra Kamashi, der han ble født og vokste opp. I et par år nå har han bodd i Addis Abeba. I fjor begynte han på Mekane Yesus School of Music and Media. På grunn av Covid-19-krisen ble skolen stengt. Likevel fortsatte han med musikken sin og har en visjon om å spille inn mer musikk og sanger på egen hånd. Han liker å synge på tre forskjellige språk: Gumuz, Amharisk og Oromo.

Da han var 16 år gammel, pleide Ayele å lytte til forskjellig åndelig musikk og likte å synge i kirken. De ulike musikkstilene tiltrakk ham. Han var nysgjerrig på å se på hvordan folk spilte piano for å få det til å høres bra ut. Musikkinteressen vokste sakte inne i ham, og han drømte om å spille piano selv.

En dag i kirken hans inviterte menighetsrådet profesjonelle musikklærere fra et annet område til å gi opplæring for ungdommene i menigheten. Ayele ble valgt ut for å lære seg piano. På kurset var han veldig ivrig og ble best av alle deltakerne på å spille piano og lage sanger. Etter dette latet Ayele som om kjøkkenbordet hjemmet var et piano og «øvde» på det. På grunn av iveren hans inviterte kirken ham til å bli med å spille piano i kirken.

Etter hvert fikk Ayele muligheten til å spille i kirken hver søndag. Drømmen hans gikk i oppfylling. Kirken ansatte ham midlertidig, men han ville lære mer. Han ønsket å lære mer om Gud også. Han søkte om å få studere teologi og ba kirkens eldste om å sende ham til bibelskolen, men de godkjente ikke søknaden hans.

Ayele synger

Ayele synger med full innlevelse

Ayele har lagt ned mye hardt arbeid for å oppnå sin drøm. Derfor ga Kamashi Youth Network Project i fjor et stipend til ham. Deretter begynte han på Mekan Yesus School of Music and Media for å bli bedre til å spille piano. På skolen lærte han ikke bare musikk, men også om lydanlegg og andre tekniske ferdigheter. Etter ett år på denne musikkskolen, er han klar til å lære opp andre fra sitt område. Han planlegger å samle forskjellige sanger fra unge mennesker og spille i forskjellige stiler.

På grunn av pandemien stengte musikkskolen. Ayele kan ikke lenger øve piano sammen med vennene sine. Ikke bare musikken stoppet, men teologikurset hans også. Alt har blitt vanskelig og er uforutsigbart. Ayele vet ikke når han kan komme tilbake til skolen igjen. For øyeblikket er han hjemme og leser bibel- og pianomodulene sine, ber og hører på musikk.

Drømmen hans er fortsatt der. Han vil spre Guds ord ved å synge og spille musikk med unge mennesker, og han ønsker å åpne et privat musikkstudio. Han drømmer om å gjøre en stor innsats for å finne Herrens tapte sauer. Det er spesielt arbeid med ungdom som inspirerer ham, og han planlegger å spille inn tradisjonelle Gumuz-sanger i forskjellige landsbyer.

Tekst: Mparany Rakotondrainy, oversettelse Sophie Küspert-Rakotondrainy, foto Ayele Enjifata

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp