Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Klaus-Christian Küspert Last ned

Nytt fra «våre studenter» i Gambela

NMS støtter fire studenter i teologi ved St. Frumentius Anglican College i Gambela – to jenter og to gutter. Nå har studieleder Christopher Wilson sendt oss en oppdatering av situasjonen ved skolen i lys av den globale korona pandemien.
Del Facebook Twitter E-post

Som så mange andre skoler, måtte også St. Frumentius Anglican College avlyse vårens forelesningsrekke som etter planen skulle gå fra april til juni. Grunnen for det var både statlige korona-restriksjoner og manglende mulighet for utenlandske forelesere til å reise til Gambela. I stedet har St. Frumentius utvidet praksisperioden og sendt studentene til kirker og menigheter i Gambela og Benishangul Gumuz-regionene. Der jobber de som evangelister og hjelpeprester på heltid til det er mulig å gjenoppta undervisningen ved skolen.

Når det gjelder studentene som får NMS-stipend, betyr dette:

Simon Anthar (31) er snart ferdig med utdanningen.

Simon Anthar (31) er Jumjum fra Sudan. Fra høsten vil han være den første utdanna presten fra Jumjum folket. Simon Antar (tredje og siste år) vil kunne avslutte sitt studium som planlagt i juni 2020 ettersom han allerede har fått det nødvendige antallet studiepoeng til å fullføre graden. Det vil imidlertid ikke være noen offisiell avslutningsseremoni («graduation») før senere på året. Etter «graduation» vil Simon umiddelbart fungere som prest for Jumjum-menigheten i flyktningeleiren ved Sherkole nord for Asosa i Benishangul Gumuz hvor familien har bodd i snart ni år etter flukten fra borgerkrigen i Sudan. Senere ønsker han å fortsette med den teologiske utdanningen – han er desidert best i klassen.

 

Nyamouch og Nyariek, to Nuer-jenter, og Abeba (Moses), en gutt fra Opo-folket ved grensen til Sør Sudan (alle første år), kommer tilbake til skolen når St. Frumentius får lov til å gjenoppta undervisningen igjen (forhåpentligvis 3. eller 4. kvartal i 2020). Det er planer om at det blir kjørt flere tilleggskurs i løpet av de neste to årene for å innhente tapte studiepoeng slik at studentene kan avslutte studiene etter tre år som planlagt.

Les mer om studentene i et tidligere blogginnlegg:  Det er lov å være forskjellig.

Ved flere besøk av St. Frumentius i Gambela i fjor fikk vi et veldig godt inntrykk av «våre studenter» og av skolen generelt under ledelse av Christopher Wilson fra Irland. Vi gleder oss til høsten når det forhåpentligvis er mulig igjen å besøke studentene og lærerne i Gambela.

Tekst og foto: Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp