Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Hambisa Ayana Last ned

Dugnad i Kamashi

Ungdomssenteret i Kamashi har alltid vært et viktig møtested for ungdommer og unge voksne. Men når man ikke får lov til å møtes lenger for å beskytte seg selv og andre mot sykdommen, hva gjør man da? Hambisa Ayana, leder for senteret roper opp til dugnad.
Del Facebook Twitter E-post

Ingen slipper inn på Kamashi ungdomssenter uten å vaske hendene sine med såpe

Selv om ungdomssenteret ikke samler de unge på ett sted lenger, er senteret kanskje viktigere enn noensinne for befolkningen i Kamashi. Senterledelsen gikk foran med å opprette en håndvaskingsstasjon rett utenfor porten til senteret samtidig som Hambisa og hans gjeng med frivillige gikk rundt og informerte byen om korona, hvilke farer denne sykdommen bringer med seg, og hva folk kan gjøre for å beskytte seg selv. De var også de første som sluttet å håndhilse – ikke av mangel på respekt, men av nestekjærlighet.

Ungdomssenteret satte opp den første håndvaskingsstasjon i Kamashi

Viktigst av alt er at senteret nå viser hvilken verdi det har å ha en gjeng med motiverte ungdommer som ønsker å ta et tak. Senteret bruker sine frivillige til å hjelpe Røde Kors med korona forebygging, for eksempel ved å gå rundt i byen og fylle vann på håndvaskingsstasjonene. Og selv om ingen i Kamashi noensinne har hørt ordet ‘dugnad’, så vet de godt hva det betyr i praksis.

Hambisa Ayana og Mparany Rakotondrainy

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp