Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Last ned

Koronabekjempelse i Vest-Etiopia

Kollegaene våre i Western Ethiopia Women Empowerment Programme (WEWEP) i Vest-Etiopia står klare med oppbrettede armer til å gjøre en innsats i sine lokalmiljø for bekjempelse av koronaspredning. Det er et flott tiltak i en krevende og usikker tid.
Del Facebook Twitter E-post

Den etiopiske statsministeren, Abiy Ahmed, og Mekane Yesus kirken, kaller til internasjonal dugnad. Det er et luksusgode å kunne beskytte seg mot koronaviruset ved å holde seg hjemme. Mange steder i verden er ikke det tilfelle. Viruset gjør ikke forskjell på folk, men evnen til bekjempelse og konsekvenser ved tiltak rammer svært ulikt.

Leder i WEWEP, Jeritu Berhanu (t.v) har initiert ideen til Corona tiltakene gjennom programmets nettverk og kontakter. Her er hun avbildet sammen med andre i prosjektstaben

Vi vet at mange sårbare land og grupper i samfunnet er svært utsatt og rammes verst. I Vest-Etiopia lever mange fra hånd til munn, og det vil ikke være mulig å holde seg hjemme over tid uten tilgang til inntekt eller mat. Når elektrisitet er ustabil kan man heller ikke jobbe fra hjemmekontor.

Men, man kan beskytte seg ved å vaske hender med vann og såpe; og ellers bruke antibac; masker eller hansker – dersom dette er tilgjengelig.

Staben i et av NMS sine prosjekt i Vest-Etiopia står nå klare til innsats for å kjøpe inn slikt materiell og distribuere dette gjennom sine kommunale samarbeidsnettverk med helsemyndighetene i prosjektområdene i Vest-Etiopia. Gjennom et samarbeidsnettverk for bekjempelse av kvinnelig omskjæring har de gode kontakter med kommunale myndigheter og nå tekniske komiteer som er satt opp for å håndtere korona med mandat fra myndighetene. Materiellet som kjøpes inn vil distribueres gjennom disse kommunale tekniske komiteene.

Det er et flott tiltak, og vi har grunn til å være stolte av de mange krefter som står på gjennom våre nettverk og prosjekt i Mekane Yesus kirken. De har tatt statsministeren og egne kirkeledere på kornet. Dette er evangeliet i praksis. Ideer og krefter mobiliseres og koordineres for å utgjøre en forskjell gjennom det nettverket og posisjonen kirken har vest i Etiopia.

Hvis du også har lyst å være med på den globale dugnaden kan du støtte denne ideen ved å gi din støtte gjennom NMS på Spleis. Der er det opprettet en egen innsamling konkret for dette tiltaket.

Kartet viser de seks prosjektområdene i WEWEP der materiell vil distribueres gjennom de tekniske komiteene i kommunene

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp