Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Elias Chemada Last ned

Tre spennende uker i Etiopia

I juli dro 8 ungdommer til Addis Ababa som del av U-Team Etiopia 2019 - se også blogg innlegg den 23.7.2019. De hadde en interessant tid og dro tilbake veldig fornøyde. Dette er et reisebrev fra teamleder Susanne.
Del Facebook Twitter E-post

Tre spennende uker sto i vente, og gruppen gledet seg til å smake på det Etiopia hadde å by på. Vi ble møtt med en opplevelsesfull kultur og et helt nytt språk. Sammen skulle vi lære mer om arbeidet til NMS Etiopia og bidro med undervisning på to av samarbeidsprosjektene i Addis, sommerskolen til Mekane Yesus Seminary og språkskolen My-Link.

Barna på sommerskolen likte seg godt sammen med ungdommene fra Norge

Barna på sommerskolen likte seg godt sammen med ungdommene fra Norge

På sommerskolen fikk barna undervisning i kunst, bibel og dans. Engelske sanger og norske leker slo godt an blant barn og lærere. Dagene ble fylt med mye latter, svette og ny kunnskap for både barna og deltagerne fra U-Team. Tiden vår på sommerskolen endte med en flott avskjedskonsert hvor barna sang og danset til sangene fra undervisningen.
Sammen med elevene på språkskolen brukte vi ettermiddagene på å praktisere engelsk. Elevene var fra ulike etniske grupper og delte om sin kultur til teamet. Lek og øvelser åpnet for selvtillit og ny vokabular hos dem, samtidig fikk vi utfordret oss selv på nye måter å gjøre undervisning på. Gjennomgang av lovsanger skapte en fin stund hver dag, da kunne vi sammen lovprise Gud, og ved å gå gjennom sangene ord for ord kunne elevene få en bredere forståelse for hva sangene egentlig betydde.

Her er U Teamet sammen med noen av mao og gumuz studentene som gikk på et to måneders engelskkurs gjennom NMS støttede prosjekter.

Reisen til Etiopia ble en spesiell tur hvor teamet ble bedre kjent med NMS og situasjonen i landet. Samtidig fikk vi oppleve en unik kultur og spektakulær natur som stadig imponerte. Vi møtte inspirerende mennesker som lever for Jesus og som ønsker å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet. Dette ble en reise vi sent vil glemme, og vi sitter igjen med mange følelser, ny kunnskap og mange gode minner!

Tekst og foto: Susanne Henriksen, reiseleder U-Team Etiopia 2019; øverste foto: Elias Chemada

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp