Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: EECMY Last ned

Conflict Awareness Project signert av Mekane Yesus

Det nye Digni-prosjektet som skal handle om kirkers motstandsdyktighet mot konflikter har blitt meget godt mottatt av den etiopiske Mekane Yesus-kirken og signert av begge parter - NMS og Mekane Yesus.
Del Facebook Twitter E-post

Kirkepresidenten Rev. Yonas Yigezu bekrefter hvor viktig dette prosjektet er for Mekane Yesus

Foran en samlet ledelse av Mekane Yesus kirken hadde jeg forrige onsdag gleden av å presentere dette nye prosjektet. Det ble mottatt med åpne armer av kirkepresidenten Rev. Yonas Yigezu som signerte prosjektdokumentet med en gang sammen med regional leder Klaus-Christian Küspert fra NMS. Kirkepresidenten holdt en liten tale og sa:

«Vi er glad for å kunne samarbeide med NMS om konflikthåndtering. Fred og forsoning står meget sentralt i kirkens oppdrag, og NMS går igjen foran med ny tematikk og nye måter å jobbe på.»

Lederen av Mekane Yesus kirkens fredskontor er tidligere kirkepresident Rev. Dr. Wakseyoum Idosa. Han har vært med på å planlegge dette prosjektet fra starten. Mekane Yesus kirken spiller en spesiell rolle for NMS i arbeidet med konflikthåndtering fordi de allerede jobber aktivt på dette feltet og fordi samarbeidet mellom fredskontoret til EECMY og NMS Etiopia er tett og godt.

Regional direktør Klaus-Christian (t.v.) utveksler den signerte avtalen med kirkepresident Rev. Yonas.
På det øverste bildet i denne artikkelen ser vi de to skrive under, og Rev. Dr. Wakseyoum som er leder for fredskontoret, og undertegnede står bak dem.

Tre av NMS sine partnerkirker har blitt spurt om å være med på dette prosjektet. Bortsett fra Mekane Yesus er det den gassisk lutherske kirke FLM og den kamerunesiske evangeliske lutherske kirke EELC. Mekane Yesus vil være et godt forbilde for de andre kirkene.

Prosjektet skal fokusere på gjensidig utveksling av erfaringer, å bygge kompetanse innen konflikthåndtering og fredsbygging, og å utarbeide en strategi for hver av kirkene for å gjøre dem mer motstandsdyktige mot både interne og eksterne konflikter. Det skal koordineres av et internasjonalt team som består av representanter fra hver av partnerkirkene, NMS og en fagkonsulent. Dette er en ny måte å jobbe på, og det kommer til å bli en spennende og lærerik erfaring, ikke bare for kirkene, men også for NMS.

Det er med ære og takknemlighet at jeg kunne møte kirkeledelsen og se deres engasjement og positive innstilling til denne nye måten å jobbe på, på tvers av land og kirker.

Foto: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp