Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Meher Omot Last ned

Gud åpnet dørene for oss og hjertene for evangeliet

Meher har vært på disippeltreningsskole i Sør Afrika. Det har forandret hele livet hans. Gjennom praksisarbeid i Malawi opplevde han at «Gud åpnet dørene for dem og hjertene for evangeliet».
Del Facebook Twitter E-post

For noen dager siden kom Meher og Nyalat tilbake til Etiopia etter et halvt års disippeltrening i Sør Afrika og Malawi (se NMS Etiopia blogg 4.4.2018 og 28.6.2018). Vi vil gjerne gi ordet til Meher som ønsker å takke NMS og sende noen ord til dere i Norge:

Ung afrikas man står i hagen til NMS kontoret i Addis Abeba

Meher besøker NMS Etiopia etter at han har kommet tilbake fra Sør Afrika

Mitt navn er Meher Omot, jeg er 25 år gammel født i en halvt kristen familie i et distrikt som heter Dimma som ligger i sørvestlige delen av Gambela regionen i Etiopia. Jeg aksepterte Jesus som min Herre og frelser da jeg var tenåring. Jeg begynte å tjene Herren i en menighet i Mekane Yesus kirken som korleder, så ungdomsleder og til slutt ble jeg leder for hele menigheten Det var godt å kunne tjene Gud gjennom så mange ulike oppgaver.

Jeg ble overrasket da min synode kalte meg til et intervju for et stipend til Ungdom i Oppdrag sin Disciple Training School i Sør Afrika. Gjennom dette halvåret i Sør Afrika lærte Gud meg mye og viste meg hva han har skapt meg for. Jeg opplevde at Gud hadde sett meg, spesielt da jeg ble utnevnt til å være leder for evangeliseringsteamet som fikk reise til Malawi. Der i Malawi drev vi med dør-til-dør misjon og Gud åpnet dørene for oss og hjertene for evangeliet.

Jeg er veldig inspirert til å dele hva jeg opplevde i Sør Afrika med ungdommer fra forskjellige kirkesamfunn her i Etiopia; det er til ingen nytte når jeg selv kjenner Jesus og kraften som ligger i Hans evangelium når jeg ikke deler dette budskapet med andre. Jeg brenner for å dele evangeliet med mennesker fra alle folkegrupper, spesielt der hvor troen på Jesus Kristus blir undertrykket og det er vanskelig å stå fram som Kristen.

Jeg ønsker at mange ungdommer kan bli sendt på disippeltrening til Sør-Afrika; denne skolen forandrer hele livet ditt; den gjør at du får en mye dypere forståelse for hvem du er og hvilke planer Gud har med ditt liv. Du lærer å lytte til Guds stemme og lærer at forholdet til Gud gjenspeiles i relasjonen til dine medmennesker. Du lærer at forsoning bare er mulig på grunn av Guds kjærlighet. Du begynner å se på de som er annerledes enn deg selv med nye øyne og å respektere deres identitet og talenter.

Som jeg lærte å se på meg selv som en person med verdighet, tror jeg at det betyr mye for alle andre ungdommer å forstå hvor unike hvert eneste menneske er, og at de ikke skal bli motløse ved å sammenligne seg selv med andre. Hver og en er betydningsfull og har fått mange gaver og talenter fra Gud som best kan gis tilbake ved å tjene Gud i kjærlighet.

Discipleship Training School i Sør Afrika hjalp meg mye til å oppdage mitt oppdrag i livet og den har vist med en retning; jeg ønsker å vitne om Gud blant alle mennesker, ikke bare i min kirke. Derfor vil jeg oppmuntre ungdommene til å gå på DTS, for deres egen skyld og for å styrke deres kirkesamfunn. Jeg håper at NMS vil gi denne muligheten til mange flere ungdommer fra mange land.

Så langt budskapet fra Meher. Vi ønsker ham lykke til og Guds velsignelse, og at gløden hans ikke slokner når han møter motgang og rutine. Jeg håper at det ikke er siste gang vi har hørt fra ham!

Klaus-Christian Küspert

To unge afrikanere, en ung kvinne of en ung mann, står i hagen til NMS Etiopia

Nyalat og Meher har nettopp kommet tilbake fra Ungdom i Oppdrag DTS i Muizenberg ved Cape Town

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp