Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Wesley Eland Last ned

Gud kaller meg til å bli misjonær!

Dette sier Meher Omot Obang. Han og Nyalat Keat Tuach har vært på disippeltrening ved Ungdom i Oppdrag i Sør Afrika de siste 2 ½ månedene og lærte mye om Gud og Bibelen. Den 4. april skrev vi i bloggen vår om disse to ungdommene fra Gambela (Nytt håp for Gambelas ungdomsarbeid) rett før de dro.
Del Facebook Twitter E-post

Jeg møtte Nyalat og Meher i Sør Afrika etter endt kurs og før de skulle til «outreach» arbeid. Gjennom disippeltrening fikk Nyalat et bedre forhold til både andre og til Gud. Hun fikk større frimodighet til å lovprise Gud og opplevde at dette blir gjort annerledes i disippeltreningsskolen (DTS) i Sør Afrika enn hun er vant med i Gambela. Hun delte rom med tre andre jenter fra andre land og fikk et nært vennskap til dem. Når hun kommer tilbake til Gambela vil hun dele det hun har lært med menigheten sin og vil spesielt konsentrere seg på å få de forskjellige folkegruppene som har store konflikter og har voldelige sammenstøt til å leve fredelig med hverandre. Hun vil gjerne begynne med en utdanning som regnskapsfører.

Bildet viser Nyalat og Meher ved havet

Muizenberg, hvor disippeltreningsskolen er, ligger nydelig til ved havet. Her i nærheten er kaféen hvor Meher jobbet.

Meher opplevde Sør Afrika som et vakkert land med stort mangfold; eneste land i Afrika med hvite, svarte og fargede innbyggere. Han så at samfunnet er sosialt og omsorgsfullt, men samtidig at det også finnes ødelagte familier, spesielt blant den svarte befolkningen og at utdanningstilbudet er ikke likt for alle. Mens han var på opplæringen ble han bedre kjent med både Gud og seg selv. Gud talte til han, gjorde han fri til å se hvilke holdninger som kan være ødeleggende i sin kultur, og hvilke som er gode å beholde. Han lærte også å vise Gud’s kjærlighet ved å elske andre mennesker uansett hvor de kommer fra. Dessuten syntes han det var fint at det var fokus på å være en Jesu disippel i stedet for å være medlem av en kirke eller et kirkesamfunn uten å ha et personlig forhold til Gud. Meher ble godt kjent med alle i gruppen og likte at de hadde forskjellig bakgrunn og at de kan omgås med respekt. Både Meher og Nyalat likte også godt at de ikke bare gikk på skole, men måtte jobbe litt og bli kjent med mennesker utenfor skolen. Meher jobbet på en kafé og Nyalat som renholdsarbeider.
Når Meher kommer tilbake til Gambela vil han jobbe som frivillig i kirken med en helhetlig tilnærming, vil fortelle om Gud til folk som ikke kjenner Han og vil dele troen sin. Han vil også gi opplæring til andre om problemene i kampen mellom de forskjellige folkegruppene. Første menigheten han vil besøke vil være Nyalats menighet og sammen kan de demonstrere at det går an å ha et godt forhold til tross for at de tilhører forskjellige folkegrupper.
Men det han virkelig brenner for er å få muligheten til å få et nytt 9 måneders kurs ved «School of Biblical Studies» (SBS) helst i Sør Afrika, hvor studentene går gjennom hele Bibelen for å få dypere forståelse for Guds ord.
Det var planlagt at hele gruppen skulle ha outreach i Brasil. Gruppen hadde forberedt seg og Meher komponerte en sang på engelsk som heter «God is love», som en medstudent oversatte til portugisisk. De hadde planlagt å fordele ulike oppgaver i gruppen under oppholdet – Nyalat skulle ta seg av helsearbeid og førstehjelp og Meher skulle være journalist. Dessverre fikk de to studentene fra Gambela ikke visum til Brasil og skal nå til Malawi og litt til Mosambik i stedet, og vi håper de kan bruke ferdighetene sine der på lik måte som de ville gjort i Brasil.
Vi ønsker ungdommene en fruktbar og interessant outreach tid!

Tekst og to bilder: Sonja Küspert, gruppebildet: Wesley Eland

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp