Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sonja Küspert Last ned

Nytt håp for Gambelas ungdomsarbeid

NMS har igjen sendt to ungdommer til disippeltreningsskole med Ungdom i Oppdrag i Sør-Afrika. Denne gangen er de fra Gambela regionen. Gambela er delt opp i to Mekane Yesus synoder på grunn av etniske konflikter mellom de to største folkegruppene nuer og anuak. Så det at vi sender en fra hver synode til Sør-Afrika er ikke tilfeldig, og vi håper at denne opplevelsen ikke bare kan gi kirkene i Gambela nye tanker for ungdomsarbeid og misjon, men også kan bidra til fred og forsoning mellom folkegruppene.
Del Facebook Twitter E-post

Vi intervjuet Meher og Nyalat 2. april – dagen før de reiste til Muizenberg i Sør-Afrika for å være med Ungdom i Oppdrag i 6 måneder. Der skal de både jobbe med eget trosliv og bli bedre kjent med Jesus livet sitt, og lære om ungdomsarbeid og misjon. Siste halvdel av tiden skal de reise på «outreach» til et annet afrikansk land. Dette vil gi dem praktisk erfaring med evangelisering og det å leve ut nestekjærlighet. Skolen er internasjonal, og de vil møte unge mennesker fra hele verden, så det blir en stor forandring fra Gambela.

Meher og Nyalat fortalte dette om seg selv:

Bildet viser en ung mann fra Etiopia

Meher Omot Obang gleder seg til alt han skal lære i Sør-Afrika og ta med seg hjem til Gambela. Der vil han gjøre noe for hjemstedet Dimma som har et svært problematisk ungdomsmiljø.

Jeg heter Meher Omot Obang og er 24 år gammel. Jeg er fra øst Gambela synoden [anuak, red.anm]. Jeg er den yngste av tre barn. Da jeg ble ferdig med 12. klasse, tok jeg et datakurs.

Jeg mistet min far da jeg var 9 år gammel. Vi bor sammen med min mor. Hun er en veldig flott kvinne, og hun jobber hardt for å hjelpe oss. Hun har en liten restaurant, og med den klarte hun å tjene nok til at jeg kunne fullføre videregående. Takk Gud!

Stedet jeg er fra heter Dimma og er sør i Gambela. Det er veldig vakkert der, men det er et hardt sted for unge å vokse opp pga. dårlig miljø. Mange ungdommer ender opp med stoffmisbruk eller alkoholproblemer og dropper ut av skolen. Jeg er heldig som hadde mamma som hjalp meg.

Jeg vil gjerne gjøre mer for de unge i mitt område. Min kirke gjør allerede mye, men jeg føler det ikke er nok. Det fins ulike kirkesamfunn i Dimma, og vi jobber sammen for å hjelpe de unge. Som leder av en ungdomsgruppe arrangerer jeg besøk hjemme hos folk der vi forkynner Guds ord, og oppfordrer de unge til  å følge Jesus.

Jeg vil gjerne takke NMS for å ha gitt oss en slik mulighet til å lære noe nytt. Jeg er veldig glad for å få denne sjansen til å reise på disippeltreningskole i Sør Afrika. Når jeg kommer tilbake fra Cape Town, vil jeg dele og fortelle ungdommene om hva jeg lærte i Sør-Afrika. Jeg ønsker å kunne bringe forandring og lys til samfunnet mitt.

Nyalat Keat Tuach har to ønsker: Nye venner fra andre steder i verden, og å bli mer selvsikker. Slik ønsker hun å bli utrustet til å gjøre en forskjell i Gambela.

Jeg er Nyalat Keat Tuach og er 20 år gammel. Jeg er fra vest Gambela synoden [nuer, red.anm]. Jeg har tre søstre og tre brødre og er nå akkurrat ferdig med videregående skole.

Jeg synger i koret i kirken min i Gambela, og jeg jobber med å hjelpe unge mennesker i mitt område. Hver uke besøker vi familier for å forkynne evangeliet og gi dem oppmuntring fordi livet ikke er lett. Gambela mottar mange flyktninger fra Sør-Sudan, og derfor gjør vi i kirken og samfunnet så mye vi kan for å hjelpe dem. Jeg er en del av dette arbeidet i min kirke. Vi ser på hverandre som én kristen familie, og derfor hjelper vi hverandre.

Nå skal jeg til Sør-Afrika for å se hva andre unge mennesker fra forskjellige steder i verden gjør. Jeg håper jeg kan lære og få kunnskap fra dem. Jeg ønsker å få venner og lære å ikke være sjenert lenger, fordi jeg er en veldig stille person. Jeg tror det blir virkelig interessant å møte og snakke med unge jenter fra Europa og andre afrikanske land. Det blir en helt ny opplevelse for meg. Bare det å lytte til historiene deres og hvordan livet deres ser ut vil være spennende. Hvordan bor de, hva gjør de, osv.?

Når jeg kommer tilbake fra Sør-Afrika, ønsker jeg å dele min erfaring derfra og oppfordre samfunnet mitt til å gjøre mer for ungdommer, og spesielt for jenter.

Tekst: Mparany Rakotondrainy. Oversettelse: Sophie Küspert-Rakotondrainy. Foto: Sonja Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp