Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Last ned

Innvielse av en ny kirke i Blånildalen

Søndag 11. februar ble en ny kirke i Anger Meti i Blånildalen innviet. Det ble en kjempeflott gudstjeneste med internasjonale gjester, sang på gumuz og servering av mat både før og etter gudstjenesten.
Del Facebook Twitter E-post

Med på innvielsen var lederen for Den Evangeliske Lutherske Frikirke, Jarle Skullerud og tidligere misjonær og medlem av Kristiansand menighet, Svein Gunnar Gundersen. Menigheten hans hadde finansiert byggingen av kirka i Anger Meti. NMS var også representert på innvielsen med generalsekretær Jeffrey Huseby og Etiopia utsendingene Klaus-Christian og Sonja Küspert og Mparany Rakotondrainy.

Vi startet kl. 6 om morgenen i stummende mørke fra Nekemte til den 1 1/2 timer lange kjøreturen til Anger Meti på svært støvete sandveier. Med på turen var Rev. Abera Negeri fra Blånildalen som for øyeblikket er masterstudent i teologi i Addis Ababa, Rev. Tamiru Tadesa, synodepresident i vestsynoden (Boji) og Obsa Raga som er koordinator for arbeidet med å etablere en ny EECMY synode i Benishangul-Gumuz.

Bildet viser kormedlemmene i sine drakter/uniformer

Koret lytter til inngangsordene til Rev. Abera. Foran to av jentene ligger de store trommene som ble kraftfull brukt.

Vi var tidlig framme og traff ivrige kvinner som laget mat for den store festen, alt på tradisjonelt vis: ute og på åpen ild og med enkle redskaper. Så fikk vi servert mat: injera med mye fett kjøtt – en noe uvant frokost for norske mager. Det var stille og fredelig rundt den nye kirka, og det var fint å se på de flittige kvinnene mens dagen våknet.

Kl. 10 var menigheten samlet, og med korsang akkompagnert av to store trommer toget prestene fram til hovedinngangen. Rev. Abera klipte snora og begynte med innvielsen. Så gikk alle inn i kirken som var full til siste plass. Mange fikk ikke sitteplass og måtte stå langs veggene og utenfor kirka.

Bildet viser presten og gjesten ved overrekkelsen av et bildet

Jarle Skullerud, lederen for Frikirka, overrakte et bilde som ble malt av et medlem i Frikirka til Rev. Abera

Jarle Skullerud hilste og overrakk et bilde som gave, et nydelig ikon malt av en prest i Norge.

Det var en fin gudstjeneste med mye liv og innlevelse og folk i Anger Meti er glad for å ha en ny og fin kirke med bølgeblikktak. Det var synd at gumuz språket nesten ikke ble brukt under innvielsesfesten til tross for at nesten alle menighetsmedlemmene i kirka er gumuz, og også Rev. Abera har gumuz som morsmål. Det viser igjen hvor viktig det er å styrke selvtilliten til gumuz folket, og jobbe videre med utgivelsen av liturgi og Bibel på dette språket. Dette vil være et stort bidrag til å gi gumuz folket stolthet over egen kultur, slik at de tør å bruke språket sitt med løftet hode!

Tekst og foto: Sonja Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp