Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sophie Küspert-Rakotondrainy Last ned

Storslått reformasjonsfeiring

Forrige helg feiret Mekane Yesus kirken 500 års reformasjonsjubileum med hundrevis av kristne fra hele etiopia og utenlandske gjester.
Del Facebook Twitter E-post

Historien fortsetter under bildet

Bildet viser et fullsatt auditorium

Et fullsatt auditorium på Oromia kultursenter i Addis Ababa lyttet til foredrag hele torsdag og fredag

Mekane Yesus kirkens feiring begynte med to dager med foredrag, til dels på høyt nivå og med bidragsytere fra både Mekane Yesus og andre kirkesamfunn, og utlandet. Blant annet talte presidenten til Luthersk Verdensforbund, Erkebiskop Dr. Musa Filibus.

Mekane Yesus imponerte ved å inkludere moderne og til dels kontroversielle temaer som migrasjon og menneskerettigheter, og å sette paralleller mellom den katolske kirkens avlatshandel i middelalderen og noen av dagens praksiser i evangelikale kretser. Videre ble andre, mer tradisjonelle temaer belyst, både kirkehistoriske og etiopisk økumeniske.

Bildet viser mange folk i blå T-skjorter som går på gatene i Addis Ababa

Mission walk gjennom Addis Ababa sentrum

På lørdag ble det arrangert en «mission walk», der hundrevis av mennesker gikk fra Urael rundkjøringen til  Addis Ababa stadion. Målet var å gå for evangeliet og samtidig å sette fokus på trafikkulykker som tar alt for mange liv i Etiopia.

 

Historien fortsetter under bildet

Bildet viser en prest med et kors på en scene med mange mennesker i bakgrunnen

Kirkepresident Rev. Yonas Yigezu med et kors han fikk i gave fra Luthersk Verdensforbund. I bakgrunnen kan man se deltakerne på utendørs-gudstjenesten

Søndagens feiring var en diger utendørs gudstjeneste med mye sang og dans. Kor fra hele etiopia deltok, og det var innslag fra barn som går på institusjoner støttet av kirkens utviklingsorganisasjon (EECMY-DASSC).

Prekenen ble holdt av Dr. Musa Filibus. Både nåværende president for Mekane Yesus, Rev. Yonas Yigezu, og forrige president Rev. Dr. Wakseyoum Idosa talte.

Tekst og foto: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp