Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Lamessa Endalew Last ned

Stort Kronprinsbesøk i Etiopia

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har vært på besøk i Etiopia. Onsdag 8. november fikk undertegnede æren av å ha lunsj med dem og informere om NMS' arbeid.
Del Facebook Twitter E-post

Historien fortsetter under bildet

HKH Kronprinsesse Mette-Marit og HKH Kronprins Haakon etter lunsjen på NLM tunet

HKH Kronprinsesse Mette-Marit og HKH Kronprins Haakon etter lunsjen på NLM tunet

Besøket til Kronprinsparet er deres første til Etiopia og besto av et fullpakket program organisert av den norske ambassaden. Onsdag var det tid for Kronprinsen og Kronprinsessa å møte norske misjons- og utviklingsorganisasjoner. Lunsjen ble arrangert av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) på tunet deres og åpnet av Representant Lamessa Endalew og kona Mirjam som presenterte en utstilling med bilder av bl.a. Kong Olav V da han besøkte Etiopia i 1966.

Under lunsjen fikk 6 norske organisasjoner presentere arbeidet sitt, fulgt av en diskusjon rundt bordet. Jeg presenterte NMS’ arbeid for et meget interessert Kronprinspar som virket oppriktig imponert over hva norske sivilt samfunn aktører gjør her i Etiopia.

Kronprinsen nevnte spesielt innsatsen til de første misjonærene innen helse og utdanning, både under lunsjen og om kvelden ved en mottakelse i hagen til ambassadørens residens.

De norske organisasjonene i det litt useriøse hjørnet før lunsjen. F.v. Ahmednur Abdi fra Norsk Flyktningehjelp, Eivind Aalborg fra Kirkens Nødhjelp, Ekin Ogutogullari fra Redd Barna og Knut Andersen fra Utviklingsfondet. Selfie tatt av NMS’ Sophie Küspert-Rakotondrainy

Det var et staselig besøk, og en stor ære å få fortelle litt av hva vi gjør her til de kongelige. Besøket deres er enda en anerkjennelse av båndene mellom Norge og Etiopia, og viser også anerkjennelse for misjonens arbeid innen utvikling.

Tekst: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Foto: Lamessa Endalew

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp